De broer van het feestbeest

Als kleine broer keek hij al even lang mee uit naar de grote dag! Hij was een beetje in paniek aan het raken omdat zijn 'feestkleren' nog niet klaar waren - mama maakt zich af en toe schuldig aan deadline sewing, al vind ik een week op voorhand nog best meevallen!Hij kreeg een outfit met Theo en Cisse van Zonen 09 - ondertussen echte evergreens onder de jongens-naaipatronen - gecombineerd met een bomber vestje uit Ottobre.


Ik wist al een tijd dat ik een Theo ging maken in deze stof, en knipte hem eind januari. Op vier maanden tijd besloot meneertje 4 cm te groeien, en 2 kg bij te komen (!) dus nu past het nog net. Het is dus eentje om nĂ¹ te dragen.


Net als bij grote broer plaatste ik de plooi van het hemd aan de buitenkant. Verder niks speciaals: gewoon een Theo in al zijn prachtige eenvoud.


Cisse, dat was een ander verhaal. Ik vond in eerste instantie een super mooie katoen chambray bij Madeline de Stoffenmadam. Die Cisse is prachtig maar omwille van eerder vermelde groeispurt echt te klein :-(. Ik dook dus (due date - vijf dagen) in mijn eigen stoffenvoorraad en dook een coupon jeans tricot op. Ik twijfelde even of het wel feestelijk genoeg zou zijn, maar begon toch. Zo'n vier uur later was een Cisse geboren waar ik trots op ben!


De stof is mooi diepblauw, en alle naden werden doorgestikt. Deze Cisse kreeg ook de mooie omgeplooide boorden zoals die van zijn broer. Ik ben helemaal weg van deze afwerking!


Ik gebruikte het Ottobre patroon voor de bomber op aanraden van de naaivriendinnen, en ze hadden gelijk! Ik vind het een heerlijk vestje geworden. Ik heb serieus mijn hoofd gebroken over de plaatsing van de print, maar ben nu wel blij met het resultaat: alle giraffen lopen netjes door op het voorpand, zowel aan de rits als aan de zakken. Het biesje aan de zakken voegde ik op eigen initiatief toe. Alle naden werden doorgestikt, daar zeg ik wat tegen op, maar het zicht mag er zijn!


Aan de binnenkant voegde ik nog een biaislint toe, om de onafgewerkte naden te verstoppen, lekker netjes. Een heel leuk detail aan deze bomber vind ik het stukje wat achter de rits zit (geen idee of dat eigenlijk een naam heeft): dat maakt het echt helemaal af!


De See You At Six stoffen zijn echt toppers, een kledingstuk ziet er meteen geweldig uit door de mooie kleuren en prints. De grote giraffen op deze print maakten het me even moeilijk, maar moeilijk gaat ook!


De kleinste man straalde lekker mee :-)


Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Patroon hemd // Zonen 09 // Theo // maat 116S
Stof hemd // Uitverkoop Het Machien
Patroon broek // Zonen 09 // Cisse // maat 122
Stof broek // Tricot // Huis van Katoen
Patroon bomber // Ottobre // maat 122
Stof bomber // See You At Six // Giraffe Cathay bruin (uitverkocht) // Huis van Katoen

Reacties

 1. wauw heel mooi, en de giraffen die zo mooi doorlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt een hele mooie outfit! Jammer dat de eerste cisse te klein is maar deze is vast en zeker ook feestelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, haaaahahaha, een week op voorhand is geen deadlinenaaien hoor, vertel uw kleine man dat maar ;). Ik snap zijn bezorgdheid, maar kijk eens wat een schone tenue dat kind kreeg, ik ben alvast fan!
  (een ritsflap trouwens, dat flapperende ding, denk ik, niet?)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten