Rocco in maten en kleuren

Rocco, ik krijg gewoon niet genoeg van dat patroon! Zoveel opties, een heerlijke pasvorm, zalig om dragen, alleen maar voordelen. Ik toon u vandaag versie 19 tot en met 21!

Voor de oudste zoon maakte ik nog eens een kleine collectie, zijn eerste Rocco's worden al wat aan de kleine kant... Hij kreeg 3 nieuwe truien. Klaar voor een overzichtje?

De eerste Rocco is niet echt origineel, deze Zonen 09 stof werd al meermaals op deze manier gebruikt. Ze leent er zich dan ook echt toe. Een paar naden in het voorpand, een paar scheve patroondelen, en hoppa, een trui met lijnenspel is geboren. Voor de boorden gebruikte ik de achterzijde van de stof, anders was het een bijna onmogelijke opdracht om bijpassende boordstof te vinden. Top, al zeg ik het zelf!
Nog eentje met een Zonen 09 stofje, de VVV grijs. Ik vond die stof vanaf het eerste moment zo mooi! Ik maakte er eerst een vest uit voor mezelf, maar ik vond het maar niks, droeg ze nooit, en besliste dat de stof te mooi was om weg te bergen in een kast. De schaar erin dus, en een nieuwe Rocco voor de zoon! In het achterpand zit er daardoor een extra naad, maar ik vind het prima zo. Ingestikte vouwen, sobere boorden, klaar!
De laatste Rocco werd er eentje met een zak. De stof is een dikkere joggingstof, ik werk eigenlijk liever met french terry, maar ja, use-what-you-have en al. De zoon trekt de trui uit zichzelf van de stapel, dus lekker zacht zal hij zeker zijn. Ik vind de buidelzak optie echt heerlijk mooi, dus die kon niet ontbreken in dit rijtje. Simpel en goed!Korte samenvatting: we <3 Rocco!

-TNOC-

Een reactie is altijd fijn

Patroon trui // Rocco // Zonen 09 // maat 146
Stof trui strepen // Zonen 09 // Stoffengalerij
Stof trui VVV // Zonen 09, daar gekocht ook
Stof trui zak // Megan blue // Stoffenstraat

Reacties

 1. Allemaal even mooi! Even dacht ik dat mijn zoon op je blog terecht gekomen was, ik maakte namelijk exact dezelfde 'groen-oranje' sweater. Inderdaad, niet bijster orgineel, maar oh zo mooi! En eigenlijk, voor de meeste mensen die de zoon tegenkomt is het juist wel een hele orginele sweater!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met Rocco kun je gewoon niet missen ♥.
  Ik knipte vorige week drie broeken, dus die prijken binnen de kortste keren ook rond de billen van zoonlief ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whaw, wat was jij productief! Ik kan niet beslissen welke ik de mooiste vind... Ze zijn allemaal super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele toffe truien, helemaal tienerproof!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten