Explorer tote


Ik maakte afgelopen jaar welgeteld één zelfgemaakt cadeautje voor onder de kerstboom. Ik maakte het dan nog op de voor-voorlaatste dag van het jaar (is dat een woord? 29 december dus).


Het werd een Explorer Tote voor mijn mama. Zij staat altijd klaar voor de opvang van de kinderen, komt soms ongevraagd mijn strijk ophalen en brengt alles properkes terug, heeft afgewassen als ze 's avonds de kinderen in bed komt leggen, rijdt mee naar doktersafspraken, verzet uitjes voor mij, ... Kortom: als iemand het verdient, dan is zij het wel!Ik had het patroon al even, maar testte het nog nooit. Ik twijfelde lang over de stoffen, maar deed het uiteindelijk met gerief dat hier al làng in de kast lag, en vind het nog eens geweldig goed samen gaan ook! De versteviging komt allemaal van bij k-bas, de fournituren van bij Huis van Katoen.


Ik maakte de kleine versie in de veronderstelling dat dat een handtas ging worden, maar het is nog steeds een uit de kluiten gewassen tas! Die kan gerust een dagje mee gaan shoppen, of een tripje naar de zoo. Er zijn twee binnenzakjes, achteraan twee buitenzakken en vooraan een buitenzak die afgesloten is met het flapje.


Op de versteviging heb ik stevig gevloekt bij het naaien, maar met het eindresultaat ben ik enorm blij! Ze staat als een huis, en dat is wat ik wou. Het doorstikken bovenaan was daardoor heel moeilijk (en bijgevolg dus ook heel wonky, ik bespaar u de echte detailfoto's, ik ben er écht niet content van), maar zonder doorstikken kwam de rits naar boven. Ik besloot dus het zo te laten.


Wat heb ik geleerd:
- nepleer verwerkt heel gemakkelijk
- mijn mama vindt het niet erg dat de bovenkant wonky is
- leren riemen zijn om op te stikken, niet om in te stikken en dan te keren
- veel versteviging is a pain in the *** maar zorgt voor een prachtig resultaat!

Een reactie is altijd fijn.

-TNOC-

Patroon // Explorer tote // Noodlehead
Stof // Het Machien
Fournituren // Huis van Katoen
Versteviging // K-bas

Reacties

  1. Helemaal akkoord met je mening over versteviging ;) En als ik het zo lees, heeft je mama die prachtige tas meer dan verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten