Ida, meer dan een laptoptas!


Terwijl heel naaiend Vlaanderen ondertussen overstag is gegaan voor Mijn Tas 2 (en terecht, trouwens!) kom ik vandaag nog af met een naaisel uit de eerste Mijn Tas. De beide boeken zijn geschreven door twee top-madammen van Belgische bodem, en passen dus perfect in het StikBelgique thema.


Hij stond al lang op mijn to-sew lijst, deze Ida. Alleen had ik wat koudwatervrees. Er moet namelijk heel wat versteviging in zo'n tas, en ik ben niet de meest secure ritsen-naaister. Maar, afgelopen weekend waagde ik het toch! Ik knipte en verstevigde op voorhand, en nam alle patroondelen mee op naaiweekend. Heerlijk  zo'n weekend waar je instant feedback krijgt, eerlijke meningen, lachbuien, serieuze gesprekken, (veel) te laat eten en doorwerken, stapje in de wereld zetten. Love you Miet, Mieke, Marleen, Ine en Linde!


Okee, dus, mijn Ida! Ik was al een tijdje overtuigd van de stoffencombinatie en alle fournituren en versteviging komen van bij K-bas. Ik ben helemaal weg van die leren riemen. Ik twijfelde nog even of ik ze volledig zou doorstikken of niet, deed het toch, en ben erg blij met het resultaat.


Ik verlengde de hengsels met 40 cm (vakkundig geïllustreerd door de jongste zoon), zodat ik de tas gemakkelijk over mijn schouder kan dragen, en hij toch niet de grond raakt als ik hem in mijn hand draag.


Ik verstevigde met be-form, streek die in en naaide ook mee vast in de naden. Dat had ik misschien beter niet gedaan, want het is een beetje bulky nu. Los daarvan, staat hij wel als een huis, dus het is zeker voldoende verstevigd.


De tas is meer dan groot genoeg om op werkdagen mijn handtas te vervangen, laptop, portefeuille, sleutels, paraplu, ... alles op één plaats!


Aan de binnenkant voorzag ik een binnenzak, maar omdat de stof wat stijf is, is die zak niet zo strak als ik zou willen. Maar mijn laptop zit afgescheiden, dat was de belangrijkste reden van die zak.


Nog een handigheidje is de dubbele rits, ik vind dat veel praktischer dan een rits die maar aan één kant open kan. Ik kan steeds overal gemakkelijk bij nu.

Ik kan in stijl aan het werk vanaf nu!

Alle StikBelgique van deze week, vind je hier!

Flaflinko - Naaisdrovje - WoohooDavina - Blogliesje - Wilmarin Couture - Jongens toch! - Skwadraatlive - Made for Inka - Adiva Style - Noxeema - Miss Pixie - Gezien bij Justine - Mimaloki - Just Delphine -Khadetjes - Plus 2 is 5! - Nathalie's Naaisels - Girls in Uniform

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Patroon // Ida // Mijn Tas
Geblokte stof // Ikea
Zwarte stof // Babarum
Voeringstof // Het Machien
Rits, lederen hengsels en versteviging // K-bas

Reacties

 1. Het is in elk geval een mooie kleurencombinatie. En wat die dubbele rits betreft, kan ik alleen maar bijtreden. Dat is superhandig in een laptoptas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, prachtig! Ik wil er ook eentje maken voor mezelf met kunstleer, maar twijfel of mijn machine dat zal aankunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maakte er enkele jaren geleden eens 1 voor mijn zus en man wat heb ik toen gevloekt! Zeker toen ik op het einde tegen de plastieken rits streek :-o
  Je maakte een prachtig exemplaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Ik naaide dit weekend ook nog eens een tas en vind het toch iets waar je veel voldoening uithaalt. Ik wens je in ieder geval veel plezier met je mooie ida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben altijd vol bewondering voor tassennaaisels. Echt een topexemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige tas. Zo mooi gemaakt en goede stofkeuzes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed idee van die dubbele rits! Dit wordt een klassieker!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Al deed ik toen ook mee met Stick Belgique, op de een of andere manier ontsnapte deze aan mijn aandacht... Prachtig in deze stoffencombinatie. Ik heb dat Ikea-stofje ook liggen, je geeft me inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten