Geluk is...

... een stapeltje nieuwe Billies!


We blijven nog een beetje in Zonen 09 sferen, en gooiden nog een paar Billies in de mix. Gelukkig blijft het zomer-weer wat aanhouden, zo komen ze toch nog wat uit de kast. Ik deed weer eens van bandwerk, en maakte meteen 5 exemplaren. Een eerste test model in maat 158, maar bij een pasbeurt oordeelde ik dat die toch ietsje smaller mocht.


De andere vier knipte ik dus in maat 152 en daar heb ik eigenlijk een beetje spijt van. De grotere maat was toch beter geweest, vooral omdat het eerste stofje wat minder stevig is dan de rest (ah ja, daarom werd dat mijn test-model). Maar enfin, het leverde in ieder geval 5 draagbare shirts op. De zoon had trouwens geen zin in foto's, vandaar zijn soms nogal ostentatieve 'gebarentaal'.


Op deze foto's zie je trouwens ook nog een niet eerder geblogde Rocco short, een echte topper! Ik hou van de kleur, van de lijnen, van het draagcomfort (voor de zoon dan), ... 


Mijn favoriet is deze okergele met zwarte vlekken, een stofje dat ik vond bij Huis van Katoen toen ik er eigenlijk niet naar op zoek was (zo gaat dat he). Ik werkte af met zwarte boordjes, gewoon om eens iets anders te doen.


De short die eronder zit is een Cisse van vorig jaar. Ik waagde me toen eens aan Cisses in sweaterstof, en dat ging perfect. Ik gebruikte wat gekoesterde restjes voor de details.


Strepen zijn mooi, maar lastig om te naaien als je perfectionistisch bent. Het begon al tijdens het knippen, maar kijk ne keer, de lijnen lopen mooi door! En ook de zoon vond het okee deze keer ;-)


Ik vind deze stof trouwens echt heerlijk. Stoer genoeg, speels genoeg, sobere kleuren en toch net iets anders. 


De minst geslaagde voor mij is deze Billie uit "toverstof". Die stof rekt echt veel minder dan gewone tricot, en is dus eigenlijk net te klein, vind ik. 


De kleuren vind ik wel mooi als hij verkleurt in de zon (hier ziet het er vooral geel uit, maar kom), maar de zoon vindt het te meisjes-achtig. Tja, you win some, you loose some.


Mijn man is niet zo zot van v-halsjes voor de zonen, maar ik zwierde er toch nog eens ene tussen. En ik ben fan. Het boordje mocht misschien net iets langer geweest zijn, maar het stoort niet echt.


En hij past ook zo mooi bij die okergele Rocco short. Echt, zoveel te vaker die uit de kast mag komen, zoveel te liever wat mij betreft!


Dus, een ode aan de nazomer, een ode aan Billie, Rocco en Cisse en een hele lofzang voor Sharon van Zonen 09, graag!


Een reactie is altijd fijn!

patroon shirts // Billie // Zonen 09 // maat 152-158
patroon gele short // Rocco // Zonen 09 // maat 146
patroon grijze short // Cisse voor tieners // Zonen 09 // maat 140
stof helikopters // uitverkoop Het Machien
stof geel shirt // Huis van Katoen
stof arenden // Stoffenheide
stof zebra en effen blauw // Stoffenstraat

Reacties

 1. Ik zing mee een lofzang voor Sharon, die verdient dat dubbel en dik. Dus ik neem dit stapeltje vrolijk mee in mijn gezang ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke shirts, ik ben vooral weg van de oker met zwarte vlekken.. (i love oker) en ik vind de V hals ook erg mooi! Eentje om zelf ook eens uit te proberen voor manlief..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van mij mag jij nog lang in zonen09 sferen. Deze shirts zijn een streling voor het oog. 💙

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een terechte lofzang, en wat een mooi stapeltje. Ook wel fan van die Rocco Short zeg! Ik kocht dat patroon vooral voor de truien, maar bij deze ga ik dat eens herbekijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig werk en wat een heerlijke stapel heeft dat opgeleverd. En wat lopen de strepen mooi door de arendstof.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om naar te kijken. Fijn als je zo productief kunt zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig leuk dat jij de Billies altijd tot zo'n leuk resultaat kunt omtoveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grote fan van de nazomer waarin jouw stapeltje gedragen kan worden! Toffe stofjes, 1 patroon maar toch telkens een ander uitzicht

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jawadde, meteen een stapel! Supertof met al de verschillende stoffen en combinaties met de shortjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. amai jij bent productief geweest! Maar het resultaat mag er wezen! heel erg knap allemaal! zo anders en toch allemaal even leuk! en zelfs eentje voor de man, de mijne zou jaloers zijn als hij het zou zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoera voor prachtige stapeltjes bandwerk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die stof met roofvogels gebruikte ik ook al voor een Billie... Ik moet wel toegeven dat je jouwe mooier is 😉 Die doorlopende lijnen 😍

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten