Origami zoo


In navolging van de oudste zoon, kreeg ook de jongste een Theo in tricot. Lekker zacht om te dragen, lekker makkelijk af te werken voor mij! Eigenlijk kreeg hij het al eind vorig jaar, maar jullie zien het nu.Ik had dit stofje (al een aantal jaren geleden) vaak gezien en getwijfeld en dan 'toch niet' beslist. Tot het écht bijna uitverkocht was, en ik nog gauw een couponnetje bestelde bij Pieke Wieke, toen nog vrij onbestemd. En sindsdien lag het ook onbestemd te wezen tussen al die andere stofjes in mijn kast die hetzelfde lot beschoren zijn.


Met een naaiweekend in het vooruitzicht knipte ik dan toch, ergens in oktober vorig jaar, deze Theo. Het werd een 104 small; die twee zonen van mij kunnen niet meer verschillend zijn qua gestalte... Geen contraststofjes, geen speciallekes, een plain and simple Theo, maar dan in tricot.


Ook deze keer werkte ik de mouwboorden af met boordstof, en kreeg de rug een stolpplooi. 


Het plan was om hem af te werken tijdens ons laatste naaiweekend in november, maar dat werd door mezelf uiteindelijk omgedoopt tot selfish sewing weekend, moet kunnen, toch? Er zat dus niks anders op dan nogmaals een naai-date in te plannen (man, man, wat een pech *sarcasme-modus aan*), en zodoende zaten we op de voorlaatste dag van vorig jaar gezellig in mijn living te naaien!


Daar zag deze Theo het levenslicht, en de volgende dag vierde hij mee oudjaar. Zo moet dat zijn.


Veel meer heb ik hier niet over te vertellen, behalve dan dan mijn zoon best een blij ei is met zijn hemdje, en ik ook!

Een reactie is altijd fijn.

Patroon // Theo // Zonen 09 // 104 small
Stof // Pieke Wieke

-TNOC-

Reacties

  1. Zo'n naaidagje met gelijkgezinden is dubbele winst hé, veel vriendschap, gebabbel en uitwisselend van tips en dan nog eens een superresultaat! Blij ei mag hij zei, joepi !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een extra naaidagje is altijd een goed plan ;-) zeker als er zoiets moois op het programma staat, echt tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is inderdaad een erg mooi stofje! Tof hemdje!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten