Binnenstebuiten


Eind november trokken we met een geweldig gezelschap naar Gent om daar een weekendje in totale afzondering te gaan naaien. We begonnen eraan op vrijdagavond, en met de die-hards deden we voort tot zondagnacht.
Daar in Gent werd veel moois geproduceerd, dat u hier en daar al eens kon zien op Instagram. Ik toon u vandaag ook iets van dat weekend.Ik maakte een jas. De Chloe jas! 


Ik wilde hem al lang, en heb lang getwijfeld over de stof, over de lengte van de mouwen, over al dan niet een sluiting... En maakte hem uiteindelijk zo simpel als maar kan.


Ik nam de lengte van de mouwen zoals voorgeschreven, voorzag geen sluiting (het is dus eigenlijk meer een lang vest) en nam een stof die al een paar jaar in mijn kast lag. 


Ik maakte het wel een béétje moeilijker door hem te voeren, maar dat telt niet echt qua moeilijkheidsgraad hier. Die voering perste ik trouwens uit een metertje, waardoor de madammen in de zakken overkop staan, maar dat was een compromis dat ik wel wou maken.


De buitenstof van deze jas is eigenlijk de averechtse kant van een gordijnstof. Ik kocht die op een braderij bij een gordijnenwinkel die staaltjes en overschotten verkocht. 5 meter voor 3 euro, koopje!


De binnenstof is een stofje dat ik meebracht van het vorige weekend, en is dus een gekregen exemplaar. Deze kwam van bij Fairy Tailors, en kreeg ik dus gratis en voor niets. 


Ik besliste in een opwelling dat dit de voering werd, en alhoewel sommigen op weekend me zeiden dat ze dat niet zouden kiezen, zette ik toch door (eigenwijs als ik ben en hoe dat positief is enzo ontdekten we daar ook ;-) ).Een hele jas dus, voor 2 euro


Want ik heb zeker nog 2 meter over van de stof!


De foto's werden genomen door Mieke. Aangezien we dit keer echt een heel weekend weg waren, en niet zondagnamiddag al moesten opruimen, besloten we een wandelingetje te maken in het begijnhof in Gent. Mieke en ik dan toch, de anderen waren niet van achter hun naaimachines te krijgen ;-).


In die prachtige setting werden deze plaatjes geschoten! Merci merci merci, Mieke, want zelf kan ik nooit zo'n mooie foto's maken!


We kregen ook bezoek van een niet zo kleine, maar wel schattige, pup, die ons echt vragend bleef aankijken :-)


En nu hopen dat het snel ietsje warmer wordt, dan kan ik deze jas gaan dragen!


Patroon // Chloe jas // La Maison Victor (editie 3 herfst 2014)
Buitenstof // gordijnstof
Binnenstof // Fairy Tailors

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-


Reacties

 1. oooh echt een hele mooie en leuk dat je eventjes de tijd nam om deze foto's te nemen want ze zijn de moeite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De voering maakt de jas net helemaal af! Supertof exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat de madammen in je jaszak achterovergevallen zijn van de prijs van je jas ja! Dat je dat weer fijntjes gedaan hebt en dat de fotografe hele leuke plaatjes van jou schoot!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai zo'n budgetnaaisel, knap hoor! Een hele mooie aanwinst voor je kleerkast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha, die hond ken ik denk ik! Leuk naaisel en ik vind de voering helemaal geweldig. Dus pak me volgende keer maar gewoon mee op weekend, dan kan ik je bevestigen in je gekke keuzes :).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie jas! Wat een geweldige vondst die stof. En hoera voor buiten de gebaande paden: averechtse kanten, gewaagde voeringen en dames op de kop!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben helemaal fan van deze stof als voering!!! Ik hou wel van die eigenzinnige details. 👌

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten