LS2gether - New Year's reSEWlutionsFlaflinko organiseert ook nu een blogtour, maar een ietwat speciale. Iedereen wordt uitgedaagd om zijn nieuwjaarsresoluties op naaivlak online te zetten! Ik besloot om mee te doen, zij het met een klein hartje. Mijn voornemen is namelijk iets wat ik al vaak probeerde, maar wat nog nooit echt gelukt is. Deels te wijten aan te weinig tijd, maar dat mag geen excuus zijn.

Dus, hier gaan we... 


Ik ga proberen om dit jaar voor mezelf geen kleding te kopen, maar alleen zelf te maken. 


Zo, het is eruit! Dit is inclusief jassen, exclusief ondergoed en schoenen. En in mijn hoofd wordt dat gevolgd door "en voor mijn zonen ook", maar ik weet dat dat gewoon niet realistisch is. Zij groeien namelijk als kool, en hebben dus regelmatig nieuwe spullen nodig en dat kan ik meestal gewoon écht niet bij houden. Dus, als je mij het komende jaar steeds met dezelfde kleren ziet, dan weet je hoe laat het is :-D.

Bovendien probeer ik me wat minder druk op te leggen, en gewoon te naaien waar ik zin in heb. Als de jongens echt iets nodig hebben, mag het van de winkel komen als het niet in mijn naai-planning past.

2018makenine


Om me te helpen met dit voornemen heb ik me online ingeschreven voor een aantal challenges. Ik doe mee - of probeer mee te doen - met de #2018makenine, georganiseerd door homerowfiberco op Instagram. Je kiest negen patronen die je dit jaar zeker eens zou willen maken. In mijn lijstje zitten dus alleen maar patronen voor mezelf. Hier is mijn lijst, eventuele ervaringen zijn welkom!


1 - Blackwood cardigan van Helen's Closet. Ik vond zelfs al de juiste stof!
2 - Ginger mid rise jeans van Closet Case Patterns. Dat wordt een hele uitdaging...
3 - Plantain van Deer and Doe. Eenvoudig shirt, en bovendien een gratis patroontje!
4 - Charlie Caftan van Closet Case Patterns. Deze zag ik reeds vorig jaar, en in mijn hoofd heb ik er twee gepland...
5 - Chloe jas van La Maison Victor. Ik maakte er al eentje eind 2017, en wil er nog één!
6 - I am Zebre van I am patterns. Die mouwen zijn zo tof! En ook hier, reeds stof in huis...
7 - Helmi tunic dress van Named patterns. Ook reeds eentje van in de kast, en wegens meer uit de kast dan erin: nood aan opvolging.
8 - Bethioua van Elle Puls. Reeds geknipt, enkel nog te naaien.
9 - Sloane sweatshirt van Named patterns. Ik zag hem reeds bij een aantal vriendinnen en die snit is perfect!

projectsewit


Ten tweede doe ik mee met de #projectsewit. Elke maand wordt er een item gemaakt, patroon is vrij te kiezen. Voor een aantal dingen kan ik beide projecten linken. Het project werd gelanceerd door petitapetit, en loopt op Instagram en op Facebook. De foto is degene die gebruikt wordt voor de cover, en verwijst niet naar echte patronen. Ik weet nog niet of ik élke uitdaging van deze challenge aanga, heeft te maken met bovenvernoemd 'ik naai dit jaar enkel waar ik zin in heb' ;-).


Als ik iets wil maken, moet ik wél eerst de stoffenkast in duiken om te kijken of ik niks heb liggen waarmee ik mijn gepland project kan realiseren. Mijn "stash" is aanzienlijk en ik zou die graag wat verkleinen. Als ik impulsief koop, is het meestal wel maar een metertje, en daar kom ik voor mezelf over 't algemeen niet mee toe.

Om dat plannen te vergemakkelijken gebruik ik nu sinds een dik half jaar een naai-planner. Niks fancy, gewoon een schriftje waarin ik ieder project een blaadje geef. Ik plak een print van het patroon, en als ik de stof al weet kleur ik het in zoals het zal worden. Ik noteer welk patroon het is, welke stof, van waar die komt, en ook de tijdslijn van het maakproces.

Alle patronen van de 2018makenine hebben al een plaatsje gekregen, samen met nog vele anderen. Het plannen alleen helpt me al om mijn hoofd leeg te maken. Als het opgeschreven is, hoef ik het niet meer te onthouden!

Ik denk dat ik er klaar voor ben, wish me luck!

Doen jullie ook mee? Deze dames alvast wel! Neem een kijkje en doe inspiratie op! Vrolijk naai-jaar iedereen!


Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-


Reacties

 1. oh wauw, eigenlijk is dit wel heel uitnodigend... maar dat lukt me nooit vrees ik... als ik brei- en of tekenkriebels heb blijft de naaimachine wat verweesd staan...de plaintain van d&d staat al meer dan een half jaar op de planning hier, ahum ;-)
  Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben serieus onder de indruk! Misschien zou ik voor mezelf ook wat patronen moeten klaarleggen, maar ik heb dan de neiging om alles op een stapel klaar te leggen waar ik uiteindelijk geweldig zenuwachtig van wordt - ahja, ik heb nooit maar één plan in mijn hoofd zitten en al die plannen, stoffen en patronen worden dan een geweldige hoop moetjes waar ik meestal geen zin voor heb.
  Ik volg graag mee hoe die voornemens van je vorm krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw indrukwekkend! niets kopen voor jezelf... ik zou het daar moeilijk mee hebben!
  De Chloë jas (of iets vergelijkbaar) wil ik ook graag maken dus dat voornemen(tje) delen we :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, dan verdwijnen mijn goede voornemens in het niets! Maar ik ken mezelf, ik zou alleen maar beginnen panikeren en nog minder gedaan krijgen. Jou naaiplanner maakt me wel benieuwd, misschien moet ik dat ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een mooie voornemens heb jij!
  Ik ben echt al benieuwd naar al die mooie creaties dat hier op de blog gaan verschijnen!
  Veel succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh my god, indrukwekkende voornemens. Niets meer kopen, inclusief schoenen... Heel veel succes gewenst en vooral benieuwd naar je mooie creaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dapper om mee te doen aan #2018makenine maar je selectie ziet er geweldig uit. Kijk er naar uit hoe jouw versies eruit gaan zien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw! je #2018makenine is prachtig! Ik maakte de Bethiuoa vorige week al 3 keer. Al de rest nog niet, maar ik ga jouw patronen opslaan! Stuk voor stuk dingen die ik ook zou dragen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, dit is nogal een indrukwekkende lijst! Go for it! Ik ben al mega benieuwd naar jou nieuwe creaties. Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is waar, eens het op papier staat, volg je het veel makkelijker! Veel succes met je voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, dat is een serieus plan dat je hier in de groep gooit.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ooooh leuk! #projectsewit ga ik eens opzoeken, lijkt me een leuke uitdaging! Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super wat een plannenlijst. Ik ga eens door je patronenlijst gaan want er zitten er nog een hoop tussen die ik niet ken denk ik ( gewoon kijken ga ik, niet aankopen ��). Veel succes, ik volg je plannen graag mee want ben er benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je maakt me heel erg nieuwsgierig nu. Zo georganiseerd te werk gaan, dat lukt mij nooit, dus ik volg met veel plezier hoe jij dat doet - ik vermoed dat jou dat perfect gaat lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik ben benieuwd naar je creaties,
  tof dat je deze uitdaging aangaat, veel naai-plezier!!!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is een indrukwekkend voornemen! Heel veel succes ermee. Je pakt het alvast planmatig aan, goed begonnen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten