Helmi


Voilà, de titel van deze post zegt alles. Hier is mijn Helmi! En het hartje op de i is niet overbodig, ik ben er gek op. Het maakproces vraagt misschien wel een beetje meer uitleg...Een proefversieIk volgde de matentabel, en tekende maat 42. Na het uitknippen van die maat "paste" ik het patroon, en ik vreesde dat ik daar nooit ging in passen... Ik besloot dus om een proefversie te maken. Die werd geknipt en netjes verpakt mee op naaiweekend genomen (ruim een half jaar nadat ik patroon en stof matchte en kocht bij Georgette, maar dat terzijde).


De proefversie werd meteen de eerste avond in elkaar gezet. Het maken zelf van Helmi is niet zo moeilijk, er zit een duidelijk boekje bij. Alleen deed ik bij de sluiting toch gewoon wat juist voelde, want met die inchen en afstanden was ik wat in de war, maar het blijkt mooi te kloppen!


We waren het er allemaal over eens dat de Helmi in mijn proef-stofje niet mooi viel (ik ga het dus ook zeker niet laten zien), maar dat de maat alleszins wel prima zou zijn. 


Ik zette dus de schaar in mijn mooie lichtkleurige chambray.


En toen deze definitieve versie af was, wist ik weer maar eens waarom het zo heerlijk is om te naaien met goede patronen en goede stof: je zoekt je maat op, knipt, naait volgens de handleiding, en je hebt een perfect zittend resultaat! De borstnepen zitten waar ze horen te zitten, de sluiting staat perfect.


En de zoom, ach die zoon <3. Psst: herkennen jullie ook mijn Rocco?


Met heel veel plezier toon ik jullie dus deze Helmi, ik ben er zo fier op! Ik heb hem al erg vaak gedragen, en zal dat nog vaak blijven doen. Top patroon, top resultaat! Ik ben er zo blij mee, dat ik Helmi opnam in mijn 2018makenine, dus er zit een vervolg aan te komen!


Mijn man moest de foto's maken, hij vindt dat eigenlijk helemaal niet leuk. Maar als je hem laat doen, krijg je dus ook dit soort foto's! Gelukkig maar, want dan zien jullie ook een iets minder 'statige' Helmi!


Patroon // Helmi // Named
Stof // Georgette

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Oh, wat mooi!! Ik kreeg het patroon onder de kerstboom. Nu kijk ik er nog meer naar uit om 'm te naaien. Klopt het dat je dus gewoon op je confectiemaat uitkwam? (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zeg! Wat was er mis met de stof van de proef-versie? Niet 'vallend' genoeg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, dat was meer een 'flodder' stofje en da's echt niet mooi met dit model van kleedje.

   Verwijderen
 3. Een heerlijk kleedje! Kan je op zoveel verschillende manieren combineren (y)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! En op dat tempo zal je 2018makenine snel klaar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer genoeg telt hij niet mee, want deze maakte ik nog in 2017 ;-)

   Verwijderen
 5. Helmi - mijn toetsenbord heeft geen hartje op de i ;) - staat je als gegoten! Het is een model waar ik zelf niet mee wegkom maar o wat ben jij er mooi mee! Meer van dat graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n model staat mij absoluut niet, maar jou des te meer. Gaan voor die volgende versie, zou ik zeggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten