Bling bling Rocco


Van zodra ik wist wat het nieuwe patroon van Zonen09 ging worden, begonnen mijn radartjes te draaien. Er stonden zowiezo sweaters voor de zonen op het programma, dus al die stofjes waren al in huis, check! Maar Rocco kwam ook meteen in volwassen maten, en ik ben zelf ook niet vies van een toffe sweater links of rechts.

Eentje voor mezelfEn zo kwam het dat de eerste Rocco die ten huizen TNOC gemaakt werd, er eentje voor mezelf was. Ik ben hier helemaal in de Kerst-sfeer aan het geraken en het hele huis is zwart en goud. Toen ik deze sweater zag liggen bij Stoff.be heb ik dan ook niet lang getwijfeld.


Ik koos voor de versie met ingestikte vouwen, dat geeft toch iets meer cachet, afhankelijk van de lichtinval vallen ze in deze stof wel of niet op.


Ik voegde geen naadwaarde toe aan de hals (een optie in het patroon) zodat die wat dieper uitgesneden is. Ik ben heel blij met die keuze.

De maat en al...


Ik koos de maat op basis van mijn borstomtrek, en aan de schouders zie je dat dat wat breed is. Ik heb aan mijn borstomtrek nu ook eenmaal nét iets meer breedte dan de gemiddelde man met voor de rest mijn postuur, maar daar had ik dus even niet aan gedacht...


Ik heb helemaal niets moeten verlengen. Aan de mouwen deed ik dat wel, maar omdat de schouders iets lager uitkomen dan gepland (zie boven, iets met borstomtrek enzo), was dat niet nodig geweest.


Het maakproces was, zoals steeds met Zonen09, een plezier. Op een avondje was hij klaar, en hij werd meteen in gebruik genomen. Heerlijke sweater om mee te hangen, maar door de stof (voor mij) ook chic genoeg om mee te gaan werken.


De planning


Nu ga ik de rest van mijn lijstje afwerken (voor iedereen hier in huis zijn er nog een paar Rocco's (sweaters én sweatpants) op de planning) en proberen werk te maken van mijn blog achterstand, onder andere de Helmi die je hieronder al in sneek preview ziet!


Patroon // Rocco // Zonen09
Stof // Stoff.be

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Wauw ! supermooie sweater, met net dat tikkeltje extra door de ingestikte lijntjes en de stofkeuze... heel knap !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan!! Ik wil ook zo’n trui! Het patroon voor de zoon ligt al geknipt klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met de Helmi vind ik het supertof gecombineerd, dat maakt het mannenmodel meteen wat vrouwelijker. Je hebt me overtuigd: ik ga ook een Rocco voor mezelf maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof!!! Ik heb ook al gekeken in welke maat ik zou vallen met de Rocco :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel tof Joke, ik ben blij dat je zo snel toonde dat dat natuurlijk ook voor de ladies kan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten