'Roar' means 'I love you' in Dinosaur


Toen ik tot tweemaal toe een fris gewassen pyjama uit de mand moest plukken om om het lijf van de jongste zoon te doen voor slapengaan, wist ik het zeker: er was een chronisch tekort aan pyjama's! Wolf to the rescue. Een Wolf in al zijn eenvoud, het stofje is druk genoeg.


Ik maakte hem een beetje op de groei, maar dat deert helemaal niet. Ik haalde opnieuw het patroon boven dat ik ook eerder gebruikte om Wolfjes te maken voor de jongste zoon. Dat was dus weer wat tijd gespaard :-).


De stof werd al een hele tijd geleden meegebracht, in de tijd dat ik me nog liet verleiden tot impuls-aankopen. Die stoffen blijven dan meestal erg lang liggen, zoals deze. Ik heb een hele schuif vol 'pyjama'-stoffen. En kijk, af en toe komt dat geweldig goed van pas!


Het stofje beantwoordt wel aan één van mijn recent toegevoegde criteria als ik stof kies: geen prints die overkop kunnen staan (je weet wel, een stof waar een deel van de dieren recht staan en een deel overkop). Op zich handig, want het kan in twee richtingen gebruikt worden, maar op één of andere manier zie ik altijd alleen de dingen de overkop staan! Soit, hier dus enkel rechtop staande dino's en bergen, check!


Het was een snel project, ware het niet dat ik mezelf niet vertrouwde. Ik heb in mijn naaiboekje een mooie oplijsting van de afmetingen van mijn zonen, inclusief de lengte die een rek moet hebben, zodat ik daar niet mijn hoofd moet over breken. Ik knipte dus braaf die lengte. En toen ging het mis. Ik geloofde niet dat de zoon daarin zou passen, en hij sliep al - in een uit de mand geplukte pyjama -, dus ik kon niet nameten. Ik voegde een 8-tal cm toe, en dat leek me veel beter. Alles werd netjes afgewerkt.


Bij de pasbeurt de volgende ochtend, bleek dat er ongeveer 8 cm teveel speling was in de rek. 8 cm - jawel. Die werd dus professioneel terug verwijderd, en nu is het perfect! Zoon én mama kunnen weer een beetje beter op beide oren slapen!


Ook de oudste zoon kreeg nog twee extra Wolven. Nog een panda-Wolf, deze keer een groene. Simpel, recht toe, recht aan. Heerlijk comfortabel, en enkel rechtop staande panda's ;-).


De tweede is een combinatie patroon. De broek is Wolf, met zijn mooie lijnenspel van de zakjes. Het truitje is een PTP Taylor tee, die ik destijds nog mee getest heb, de zoon staat zelfs te pronken op de omslag van het patroon! Hij past nu pas, en is dan nog aan de brede kant. Ik dacht dat het een goed patroon zou zijn, omdat ze uitgaan van standaard maten en grotere maten (met een zes-jarige in een 140 kan je dat al eens gebruiken). Maar dan wordt het wel heel baggy, dus blijf ik maar lekker aansluitende Zonen 09 parels maken die ik wat verkort :-). Voor een pyjama kan het wel, en het is de favoriet van de zoon!


Welterusten, lieve jongens, dikke zoen van mama!Patroon // Wolf // Zonen 09 // maat 110 en 134
Stof // De Stoffenstraat

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

  1. Dat dino-stofje zou het hier ook heel goed doen. Mooie pyjama's maakte je!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zalige pyjama's!!! Die wolf pyjamaatjes doen het hier ook goed, maar ik moet de digitale versie nog aanschaffen. Die is nu sinds vandaag blijkbaar ook per maat afdrukbaar. Ik vind de papieren Wolf met voorsprong het meest onhandige patroon dat ik ooit in handen had . :p

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie aanwinsten voor de pyjamaschuif!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten