I like birds - #stikbelgique


Voor degenen die het nog niet weten, stel ik even Stikbelgique en Let's stik together voor. Marjolein van Flaflinko lanceerde de hashtag #stikbelgique, met het expliciete doel om de Belgische designers in de kijker te zetten. Dit past in haar blogtours van Let's stik together (#LS2gether) waaraan iedereen die dat wil mag deelnemen. Dit is wel spek naar mijn bek en ik koos - uiteraard, wat had je dan gedacht - voor een Zonen 09 patroon.


We moesten een patroon gebruiken dat we voor de eerste keer gebruikten, of het hacken.


Zoals je kan zien is dit een Ole, en het is niet mijn eerste. Het is wél mijn eerste Ole voor tieners, ik vond dat dat ook wel telde ;-). Want ja, mijn zes-jarige zit in de tienermaten, en dat ligt niet aan het patroon, ook in de winkel is dat zo. (En die zes-jarige had geen zin in stilstaan, ik heb de beste foto's eruit gezocht...)Dit stofje riep mij echt zo hard toen ik het zag in de Instagram feed van De Stoffenkamer, dat ik niet kon weerstaan. Ik kocht 1,5 m want een maat 146 daar heb je al wel wat voor nodig. Ik zag de vogeltjes en in mijn hoofd ging het meteen van "I like - turututu - birds!" en nu dus nog elke keer als deze Ole uit de kast komt.


Ik voegde wel een folieke toe. Ik ben de laatste tijd echt zot op paspelzakken. Ik zocht dus de Lars parka handleiding nogmaals op, en ging aan de slag. Het was een beetje een gok om een paspelzak in deze jacquard te maken, en ik heb er een beetje op gevloekt. Maar kijk nu toch eens, wat een mooie paspelzak! #eigenstoefstinktHet was de bedoeling om de zakken wat hoger te hebben staan, maar ik vergat 5 cm van het patroon af te halen voordat ik knipte, en bij de eerst pasbeurt zaten de zakken er al in. Al bij al is het nog wel okee zo. 


Ik maakte de hoeken van de zakken in zoveel mogelijk naden mee vast, zodat ze niet kunnen gaan dansen tussen de twee stoflagen in.


Ik knipte de kragen aan de stofvouw, om daar geen naad te hebben. Uit de stukken daartussen haalde ik dan nog de stukken voor de paspelzakken en de mouwboorden, om zo weinig mogelijk verlies te hebben.


De binnenkant werd donkerblauw, een stofje dat ik ook vond bij De Stoffenkamer na onze fantastische boottocht. Ik kan wel geen afstand doen van het idee dat dit voor mij echt de binnenkant is, alhoewel de Ole volledig omkeerbaar is. 


Nochtans zijn er ook aan die binnenkant wel een paar details waar ik blij van word, zoals deze mooie mouwboord.


We hebben hier in België echt geluk op het vlak van getalenteerde patronen ontwerp(st)ers. Er zijn héél veel goeie designers, we hebben veel mooie naaiboeken, en veel mensen die hun hart en ziel erin stoppen en dat van de patronen doen afspatten.

   

Dat gezegd zijnde, moet ik daaraan toevoegen dat de meerderheid van de paronen-makers zich in meisjes-sferen bevinden. Gelukkig is daar dan Zonen 09. Sharon, de vrouw die begrijpt wat zonenmoeders nodig hebben. Ik heb bijna alle patronen in huis, en ben elke keer overdonderd door de genialiteit van de patronen, en perfectie van de handleidingen. Het is dankzij haar dat ik naast t-shirts en speelshorten ook broeken, hemdjes, polo's, jassen en dus ook Oles naai.

Deze was trouwens op vraag van de zoon, want toen zijn eerste Ole naar de kast met te kleine kleren verhuisde, was hij echt verdrietig en zei "Oh, dat is mijn lievelingstrui..." Hopelijk wordt deze net zo'n topper, als het van mij afhangt alvast wel!

   

Sharon, bedankt voor je inzet, je mooie patronen, voor wie je bent! Dat er nog vele mogen volgen ;-)

Je kan deze week op de blog bij Flaflinko trouwens nog drie prachtige prijzen winnen! Haast je snel en waag je kans!
Ander Stik Belgique moois vind je deze week hier:
Flaflinko – Just Delphine – Nathalie’s Naaisels – Larth – Two Owlettes – Naaiz – 10e Sewing projects – Stokstaartje doet het zo – Sewing à la carte – Miss Pixie – Girls in Uniform – Blogliesje – Yjonis – Blogrevolution – ViTess – SewBel – Just Just10 – 196 – Woohoo by Davina – Wollebol – Maankindjes – Kreatrien – Wilwarin Couture – Katrienette – Ma’am Musketier – The Needle of Choice – Frullemieke – Vlijtig Liesje Knutselt – Spoetniksels – Molemieke – Naadjes en draadjes – Sewbidoo – Draadjes – Adivastyle – Made for Inka – Crealiefjes – Stoffenspulletjes – Hutsepruts – Marieke Falderieke – Lunatiek – Khadetjes – Lilliepawillie – Naaisgerief

-TNOC-

Een reactie is altijd fijn!

Patroon // Ole voor tieners // Zonen 09 // maat 146
Kamsnaps // Kleur per meter

Reacties

 1. Heel mooi! Doet me eraan denken dat ik die Ole ook nog heb liggen, voorlopig ongebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 146 voor een zesjarige? Wauw! Dat deed zelfs mijn nu 2 meter lange broer hem op die leeftijd niet na ;-)
  Paspelzak en stofkeuze: top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leukerd voor zo'n knappe jongen! prachtig stofje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtexemplaar!
  Zowel de binnenkant als de buitenkant mogen gezien worden.
  Een pastelzak invoegen is een hack voor mij, dus dik geslaagd als je het mij vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Onvoorstelbaar dat een zesjarige zo mooi in maat 146 past!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig exemplaar idd! Wat een leuk stofje en super mooie combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh die paspelzakken dat vind ik zo mooi!!! Heel knappe hack.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind deze heel mooi en tof dat hij aan 2 kanten te dragen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, prachtig hoor!! Die paspelzakken zijn fantastisch goed gelukt! Heel mooi, maar ik had van jou niet anders verwacht!

  Ik heb eindelijk mijn eerste Ole gemaakt, shame on me, terwijl het patroon hier al zolang lag... en ja, ook hier een omkeerbare versie waar in mijn gevoel toch de ene kant binnen- en de andere kant buitenkant blijft...

  Ik ben wel onder de indruk van de maat van je zoon! Giel (ook 6) is de grootste van zijn klas en past nog in de 128 van Zonen09 (al ga ik de volgende Cisse wel in een 134-smal maken de volgendekeer).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Ole, het blijft een top patroon!
  Zakjes komen altijd van pas en deze paspelzakken zorgen voor een zeer mooi detail en afwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel leuke combinatie van stoffen! Staat hem goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. echt een hele leuke. wauw als je niet had gezegd dat hij 6 is, ik zou hem inderdaad veel ouder geschat hebben, grote jongen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooie Ole! Ik zou ook de mooie vogeltjesstof als buitenkant zien, maar binnenstebuiten kan ook perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ohja, ik snap heel goed je gevoel dat er een duidelijke binnen- en buitenkant is - ik heb dat ook vaak, maar de drager is het niet altijd met me eens ;). Gelukkig mag dit exemplaar langs beide kanten gezien worden ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Knap gemaakt. Een hele mooi vest met een geweldige stofkeuze. Het staat hem geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. zo een mooie versie van ole, zo een leuk vogelstofje. Het staat hem perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je steekt mijn ogen uit met dat stofje, dat heb ik al diverse keren geaaid bij De Stoffenkamer! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Superschoon. En die paspelzakken, zo recht en netjes. Knap zulle!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten