Heeft u het al gehoord?


Als u bloggend naailand (of naaiend blogland, zo u wil) een beetje volgt, kan het bijna niet anders of u heeft het al gehoord! Voor de zekerheid zeg ik het toch nog een keer. Net als vorig jaar trekken Sarah en Annelies een prachtig initiatief in het kader van Music for Life, namelijk Bloggers for Life.


Het recept is gelijkaardig aan vorig jaar.

- Enerzijds zijn er veertig bloggers die een stuk gaan maken en verloten om centjes te verdienen. Ik kan u nu al verzekeren dat die veertig achter de schermen volop aan het knippen, naaien, fotograferen - én stressen - zijn om alles tijdig af te krijgen. Dat er prachtstuks en voor ieder wat wils zal zijn, kan ik u nu ook al garanderen. Sneak peeks vindt u her en der op de sociale media, onder andere hier, hier en hier

- Anderzijds zijn er vier projecten gelanceerd om de kinderen op de afdeling kinderoncologie in het UZGent  op te vrolijken. Vier weken lang heeft Sarah een patroontje gedeeld waarmee iedereen aan de slag kan. Er werd aan alle leeftijden gedacht en er is keuze tussen knuffeldoekjes, toilettasjes, vreetz'oppers (zorgenvriendjes) of pennenzakjes. Hiervoor is nog twee weken tijd (tot 19 november) om alles af te maken, en daarna te verzamelen bij één van de inzamelpunten (lees er hier alles over).

Alles wordt opgevolgd op de Facebook pagina, hou ze in de gaten!

Voor het laatste doel zat ik de laatste tijd al een aantal keren achter de naaimachine, met het volgende resultaat. 


Eerst waren er drie knuffeldoekjes, voor de allerkleinsten. 


Zachte sweater aan de achterkant, en een vrolijk printje aan de voorkant. Etiketjes om lekker te frutselen en een lintje om de tut te bevestigen. Een eenvoudig patroontje, met groots effect!


Er volgden ook drie vreetz'oppers. Ik tekende ze eerst ruwweg uit, want je hebt wel wat keuze in armen/benen en 'hoofdversiering'. De oudste zoon noemde ze meteen 'cool' en de jongste ging spontaan knuffelen. Goedgekeurd dus!


De vreetz'oppers zijn bedoeld om je zorgen 'op te vreten', zoals deze hier al flink voordoet. Alles opschrijven, een tekening maken, en de kleine vreetz'opper houdt alles bij.


De laatste is wat verlegen, maar als hij komt piepen, is hij ineens een echte prins!

 

Voor het laatste patroon liet Sarah zich nog eens helemaal gaan en tekende een ubercool patroontje uit voor dieren-pennenzakken. Er is nog een week tijd om ze te maken. Aanstaande donderdag staat er alvast minstens één op mijn programma tijdens onze wekelijkse Stikfabriek afspraak in Herselt, al wie wil, mag komen meedoen!

Deze zes liggen alvast klaar om op te sturen, doe jij ook mee?


Patroon knuffeldoekjes // Khadetjes
Patroon vreetz'oppers // Khadetjes
Stof // Restjes allerlei

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Hier wordt ook mee genaaid, thuis en met mijn 6de klassers. Geweldig initiatief met keitoffe naaisels! Jouw verlegen vreetzopper is mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super zeg! Ik heb goed nieuws voor je... je hebt nog TWEE weken om dingen te maken ;) - de uiterste datum is 19 november! Er ging vandaag een linkparty online, voeg je deze schatjes daaraan toe? x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, zo mooi allemaal! Heel tof!

  Ik zou me er ook eens aan moeten zetten want eigenlijk zijn het toch vrij snel in elkaar te steken projectjes, maar ik kom er maar niet aan toe :/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super netjes! Ik heb 4 doekjes gemaakt maar ik geraak maar niet verder. Nog zoveel te doen afgelopen week en komende weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat schoon zeg!!!!
  jij zult vele kinderen gelukkig maken:)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten