De favoriete broek van papa


De favoriete broek van papa is niet langer de favoriete broek van papa. Na een onherstelbaar mankement werd ze omgetoverd tot de favoriete broek van de oudste zoon. Iedereen die papa kent, zal zich deze ongetwijfeld meteen herinneren. Ze was zowaar zijn handelsmerk. Ik kon het dus echt niet over mijn hart krijgen om die weg te doen.


Het werd de simpelste broek die je kan hebben, met slechts vijf onderdelen: twee voorpanden, twee achterpanden en een tailleband. Ik vertrok van Cisse, maar voerde een aantal aanpassingen door. Elk patroondeel werd 1 cm verbreed (dat heeft de zoon nodig) en achterpand en pas werden aan elkaar geplakt.


Het voorpand werd zo gepositioneerd dat de originele zakken behouden konden blijven.


Ook aan het achterpand bleven de originele achterzakken, én het labeltje, bewaard dankzij de doorgevoerde wijzigingen aan dit patroondeel.


Voor de tailleband moest ik beroep doen op een bijpassend stofje. Echt, ik sta er elke keer weer van versteld hoe weinig stof je overhoudt als je een broek voor een kind knipt uit een volwassen exemplaar.
Onderaan zoomde ik om met de tweelingnaald.


Ik vind het ongelooflijk tof dat de oudste zoon deze broek nu kan verder dragen, en dat vinden hijzelf en papa ook! Missie geslaagd.


Patroon // Cisse // Zonen09 // maat 128
Stof // gerecyKleerd

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-
SaveSave

Reacties

 1. Super, zo'n gerecycleerde broek! Zelf lukt het me niet meer nog een exemplaar voor de kinderen uit een gewone broek te krijgen (tenzij het een XXXL is ofzo) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel geslaagd. Zo fijn dat je de zakken kon recupereren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik las dat nog al, dat het niet zo evident is om een kinderbroek te knippen uit een volwassen exemplaar. Staat nochtans op mijn lijstje voor komende winter - maar een broekje voor Ernest is natuurlijk nog geen maatje 128 :-)

  Heel tof, deze recyclage!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee! Hopelijk heeft je zoontje er ook nog een tijdje plezier van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind recyKLEREn geweldig!! En je hebt dit super gedaan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof dat recyKleren ! Zo hebben vader en zoon nog geniet van de broek. Papa bij het trots aanschouwen. Mooi resultaat. Ik wou je mail sturen maar ik krijg een foutmelding mijn mail komt niet aan op : theneedeleofchoice@gmail.com. Kan je mij jouw mailadres bezorgen ? Of een mailtje sturen naar : koekjehaakjemaakje@hotmail.be Dankjwel.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten