Ik wens jou...… en dan volgen clichés zo groot als een huis, zoals 'alles wat je wensen kan', 'goede gezondheid bovenal', en ga zo maar door. En dat is allemaal waar uiteraard. Maar momenteel wens ik jou bovenal een goede nachtrust, lieve zoon. Dan geldt dat voor mij namelijk ook - enig egoïsme is mij hier niet vreemd.


Of deze slaapzak ertoe zal bijdragen of niet, we zullen het gauw weten. Toen ik dit stofje zag, dacht ik meteen aan de slaapzak uit Zo Geknipt 2. Hij werd ook vrij snel geknipt… en toen bleef het hééél lang liggen. Dat weet ik erg precies, omdat ik sinds een tijdje werk met een naaiplanner. Geen mooi schriftje met kleurtjes of lijstjes met foto's, nee voor mij een simpele goeie ouwe excel. Dat werkt prima voor mij! Zo word ik nooit meer verrast door een feestje dat ineens wel erg kort bij komt en waarvoor ik de twee zonen nog in het nieuw wou steken. Maar zo word ik dus ook regelmatig met mijn neus op de feiten gedrukt.


Deze slaapzak werd geknipt in september 2015 en had als due date december 2015. Tijd genoeg, toch? Er kwam telkens een ander projectje in de plaats, en het feit dat de schoonzus al menigmaal had gefoeterd op die rits, hielp ook niet echt.


Tot ik twee weken geleden besliste dat het nù tijd was voor zie slaapzak, anders had de zoon er niks meer aan. Gelukkig knipte ik maatje 2 jaar, anders was de moeite al vergeefs.


Om de rits-problemen in tricot op te lossen (of toch in ieder geval te vereenvoudigen), streek ik naadband aan de tricot ritsstroken vooraleer de rits eraan vast te stikken. Dat lukte vrij vlotjes. De rits vond ik op de rol bij Veritas, en dit was de beste kleur. De ritsstroken (net als de schouderpanden vooraan en de achterkant) werden donkergroen.


De voering van de slaapzak is gewoon wit, lekker neutraal en lekker niet echt kaka-pamper-proof. Och ja, de wasmachine to the rescue binnenkort waarschijnlijk…


Het in elkaar zetten van de slaapzak zelf was no biggie, maar dan die rits ìn die slaapzak krijgen… Ik snapte maar werkelijk geen jota van de uitleg, temeer omdat ik in mijn hoofd al een andere werkwijze had, en als dat dan niet overeen komt dan zie ik het gewoon niet. Ik waagde het er dus op en deed het zoals in mijn hoofd. 


De bovenkant van de rits 'trekt' een klein beetje, maar het stoort mij zeker niet. 


Ik ben blij met de slaapzak en de zoon vindt het beertje helemaal de max!


Andere mooie Zo geknipt slaapzakken vind je bij

Stof // Finch Fabrics // Fairy Tailors
Effen tricot // Spriffels
Patroon // Zo geknipt 2

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Heel mooie slaapzak. De kleurencombinatie is heel geslaagd en zeker ook uniek voor een slaapzak. Want in de winkels beperken ze zicht tot blauw, roze, wit en bruintinten. Zoonlief zal wel blij zijn met dit exemplaar.
  Ik heb er ook altijd ene willen maken, en heb 2 patronen liggen, maar het is er nooit van gekomen. Mijn jongste is nu 2, dus ik moet er ook niet meer aan beginnen. Nog een paar maanden en het is gedaan met de slaapzakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi. Wij zijn ook fan van de finch stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een heel mooi resultaat geworden! Het wachten waard en ik hoop mee met jou dat hij voor goede nachten zorgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer schoon gerief alweer! Ik ben helemaal fan van de combinatie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In zo'n mooie slaapzak is hij vast snel naar dromenland :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Als ik je zoon was, ik zou een paar uurtjes meer in bed doorbrengen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! (ik maakte ook een slaapzak, tegen dat die eindelijk af was, was de zoon al te groot ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van zo'n mooie slaapzak moeten toch gewoon slaapjes met zoete dromekes komen! Good luck!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij is pachtig! De kleurencombi is echt mooi. Hopelijk zalige rustige lange nachten vanaf nu 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! Hij is heel erg mooi geworden. Veel leuker dan zo'n standaard slaapzak uit de winkel :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zo schattig! Leuk stofje en komt heel mooi tot zijn recht bij de slaapzak!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, zo mooi! Toen ZG 2 uitkwam, zette ik deze slaapzak ook meteen op m'n (denkbeeldige) to-sewlijstje. Maar nadat ik hier en daar las dat er toch wel veel werk in kruipt, heb ik me aan een Lua gewaagd. Ik denk niet dat de ZG versie er nog komt. Al zou ik deze wel willen, hoor. 😉

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten