Warme winter Wolfjes

   

Toen de winter écht wel in het land was, had kleine broer nog wat nood aan warme jogging broekjes. Ik heb braafjes eerst gekeken of ik er nog had van grote broer,  maar aangezien ze in een ander seizoen geboren werden,  was dat niet het geval en kon ik aan de slag (joepie!).


Mijn favoriete patroon van het moment voor kleine broer werd weer boven gehaald. Voor degenen die dat nog niet zo goed door hadden, dat is Wolf!


Ik vind jogging broekjes zo fijn voor peutertjes! Met het koude weer ging ik dus duchtig aan de slag met sweater stofjes.Ik nam als eerste mijn Racoon stof van Elvelyckan design die ik kocht bij Petite Couture. Het originele plan was een full option Wolf. Bij nader inzien week ik af van dat plan omdat ik anders de print teveel zou moeten verknippen.  Ik draaide 180 graden in mijn plannen en nam de makkelijkste versie, zelfs zonder zijnaad. 


In mijn hoofd ging ik afwerken met boordstof, maar zelfs zonder leken de broeken te lang. Mijn kleine man wordt groot, maar nog niet zo groot! In plaats van er een stuk af te knippen, heb ik omgezoomd met de tweelingnaald. Boordstof kan later eventueel nog voor langer draag-genot. 


Voor het tweede broekje nam ik de rest van mijn Awesome Oslo. Het was nét te kort om alle patroon delen uit te  halen, dus ging ik voor het voorpand weer over naar een trucje dat ik eerder al eens toepaste en deelde het op in drie. Dat werd extra in de verf gezet door er fel oranje rekbare paspel tussen te zetten. Die had ik nog van mijn allereerste Wolf. Aan de achterpanden voegde ik een pas toe, waar dezelfde oranje paspel werd tussen gezet. Zo heeft dit broekje toch net iets extra's.


Voor de derde Wolf gebruikte ik ook het eenvoudigste patroon uit één deel. De overschot van mijn meisjes-Billie werd aangesproken, de onderkant werd ook hier gewoon omgezoomd.


Om het geheel een beetje op te vrolijken, flockte ik drie Dick Bruna diertjes op het zijbeen. Instagram volgers konden al zien dat ik twijfelde tussen twee opties. Het werd deze, omdat die wat beter mee beweegt op het been. De anderen zullen nog een andere bestemming krijgen ;-). 


Met deze broek deed ik ook een beetje mee met de Pin it & make it actie van Liesellove. Elke week lukt me niet, maar voor deze broek zocht ik inspiratie op mijn Pinterest bord bij deze pin. Missie geslaagd (vind ik zelf).


Nog een broek werd geknipt uit het stofje waar ook al een Wolf truitje van bestaat. Valt het op dat ik fan ben? Ook het eenvoudigste patroon, gewoon omgezoomd. Meer moet dat soms niet zijn.


Ze kunnen op veel bijval rekenen en worden allemaal erg veel gedragen. Ik wilde nog betere foto's nemen, maar ze zijn gewoon nooit alle vier samen uit de was, dat zegt genoeg!


Patroon // Wolf // Zonen 09 // maat 92
Stof grijs // Mondepot
Stof paars // Petite Couture
Stof geel // Triangle // Andrea Lauren // Juf katoen
Paspel // Stoffenstraat

Mijn andere Wolfjes:
Pas maar op want daar komt een Wolf! Een mintgroene jumpsuit pyjama
Maya en Wolf in een truitje: Wolf met een ster
Wolf 2.0: Wolf als jogging pakje
Wolf 3.0: Wolf als gewone outfit
Mijn twee helden: Wolf als carnaval kostuum

Moest u nog niet overtuigd zijn, meer Wolf-moois vindt u onder andere hier (en nee, ik heb geen aandelen, ik ben gewoon oprecht enthousiast!)

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Ik vind die "simpele" versie zonder zijnook ook geweldig gerief ;). Wat ben ik weg van dit kleurige stapeltje zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk! En idd, niets handiger dan zo'n broekjes voor peutertjes. De verzorgsters van de opvang zullen dit ook wel het liefste zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalige broekjes!! Was die wolf er maar voor moeders ook he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een stapeltje liefde, als je het mij vraagt :). Very impressive om al die stofjes verwerkt te krijgen, als je wat energie overhebt, je mag altijd wat doorsturen naar hier :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is ook leuk bandwerk! :-) Mooie joggingbroeken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vwala,en de kleine is weeral gesteld ;-). Tof stapeltje! Hopelijk blijven de knieën eventjes intact.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel cool en mooi! Die grijs met oranje is mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je maakte een leuk gevarieerd aanbod aan toffe broekjes! Keuze genoeg voor je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt zo zalig, merci voor die schone reclame Joke!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een echte wolf-fan? ;) Ik ben heel recent ook wolfeigenaar geworden. Ik denk dat ik jouw vooreeld volg en mijn knullen hier ook zo'n vrolijke broekjes naai. Ik ben trouwens helemaal fan van de dick bruna versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een tempo en superhandig die broekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, ze hebben allemaal wel iets!!! Maar mijn favorietjes zijn die met de oranje paspel en die met de flockfolie. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijk stapeltje! Lekker comfy voor je peuter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben ook fan van Wolf! En de versie zonder zijnaad is inderdaad handig! Bij mij viel het broekje ook wat lang, maar zo kan het langer mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb het patroontje ook liggen en dacht eraan om het nu te gebruiken voor een pyjama, maar nu ik die joggingbroekjes zie breng je me tot inspiratie :-) Ik hou enorm van skinny-jeans voor mijn peuter, maar dra komt er die potjestraining en ik zie hem geen skinny rap rap uitdoen... Dan maar beter hippe joggings die er goed uitzien. Merci voor de tip! Komt op mijn to-sew-lijstje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een vrolijk viertal! Doet me er weer aan herinneren dat dit patroontje nog op mijn verlangenlijst staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh en dan te zeggen dat Wolf hier nog steeds ongebruikt ligt. Grote schande! Goed idee om hem als joggingbroekje te gebruiken ook. Fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. oh leuk. Nu koop ik dat patroontje zeker. Ik wou al de wolf als geschenkje maken voor twee kleine aapjes die in juni jarig zijn, maar het is dus veelzijdiger dan enkel een pyjama. Superleuk want het grootste aapje is een mager aapje en daar is zonen09 wel goed voor.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten