Pimp eens een tripp trapp!

De jongste zoon zit in de fase van alles zelf doen. Inclusief eten. Dat gaat nog niet zo vlot :-). Nu ja, het gaat vrij vlot, als je negeert dat de helft ernaast valt, en dus ook op het kussen van zijn stoel terecht komt. We hadden ook maar één kussen voorzien, dus telkens het moest gewassen worden, moest hij op de harde stoel zitten. Tegenwoordig moet het érg vaak gewassen worden, en kon een tweede exemplaar niet meer op zich laten wachten. Ik griste het originele kussen uit de stoel, tekende de contouren over, knipte, stak wattine, en stikte het spel ineen. Het ging verrassend vlot!


Het zit-gedeelte is iets te breed geworden, dat moet ik een centimeter of twee smaller maken, zodat het strakker rond de stoel zit en dus mooier valt. Het rug-gedeelte daarentegen past perfect.


Ik werkte niet met velcro (ik ben nog altijd geen fan van velcro, nadat ik er bij mijn Lars een stuk of drie naalden aan verspilde), en gebruikte Kam Snaps. Daar ben ik wel fan van.


Vanaf nu: altijd zacht zitten, en lekker verder smossen!


Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Patroon: zelf getekend
Stof: Stenzo // Spriffels

Reacties

 1. Wat leuk! Ik wil(de) ook zelf een kussen maken voor de trip trap, van tafelzeil zodat dat gewoon met een nat doekje schoongemaakt kan worden. Ik dacht dat ik nog wel tijd had, maar ondertussen heeft de jongste zijn eerste zitjes in de stoel gedaan en zit ik met een gebroken pols... Gelukkig eet hij nog niet zelf, hopelijk kan hij toch nog op een zelfgemaakt kussen zitten (binnen een maand of 2)...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, heel tof. Mocht ik nog kleintjes hbb deed ik jou na :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben nooit zo'n kussen gehad in de tripp trapp. Maar ik heb er wel eens eentje voor iemand nagemaakt. Slim om kamsnaps te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben nooit zo'n kussen gehad in de tripp trapp. Maar ik heb er wel eens eentje voor iemand nagemaakt. Slim om kamsnaps te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is heel mooi gelukt! Zoiets staat ook nog op m'n lijstje. Ben bang dat de kleine meid uit de stoel gegroeid is, eer ik hier aan toe gekomen ben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Staat hier ook al tijden op de te naai list en verdwijnt steeds naar onderen..... Misschien toch maar eens gaan doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super idee! Hier ook maar 1 kussen, moet ik eens werk van maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten