Bloggers for Life voor het Berrefonds!

Je kind verliezen, ik denk dat dat het moeilijkste is wat je als mens ooit kan meemaken. Alhoewel, ik denk dat je dat zelfs niet zozeer "kan", dat is iets wat je "moet", wat je overkomt. Ik kan me nog niet beginnen voorstellen wat dat met je doet.

Wanneer het je overkomt, weet je niet waar te beginnen. En dan is er "Het Berrefonds". Zij staan ouders bij met raad en daad, wanneer die hun kind tijdens of vlak na de zwangerschap moeten afgeven. Ouders willen vaak een herinnering aan hun kindje, want in de meeste gevallen komt het nooit thuis. Het Berrefonds biedt de ouders een herinneringendoosje, waarin vaak ook een handgemaakt hemdje, wikkeldoekje of mutsje zit.

Enter 'Bloggers for life'. Want naaien, haken en breien, dat is wat ons bezig houdt, wat we graag doen. Het is als het ware een eenvoudige manier om iets kleins te kunnen doen voor de ouders die door een zwarte periode moeten. De handen werden in mekaar geslagen, en enkelen onder ons gingen aan de slag om werkjes te maken om te schenken aan Het Berrefonds.

Ik maakte een set wikkeldoekjes in de maat L. Jawel, dit is maat L, en dat is dan 40x40 cm, onnoemelijk klein, bedoeld voor kindjes met 26 tot 34 zwangerschapsweken. Ik werd echt stil tijdens het maken van dit werk. Ik maakte het in een stofje van Michael Miller dat ik overkocht van haar. Ik kocht het bewust met het oog op een deken, maar dat het dit soort dekentje ging worden kon ik me toen nog niet inbeelden. De binnenkant werd een super zacht stofje, waarin het kleintje kan gewikkeld worden.
Voor de mutsjes ging ik terug naar het begin van mijn creatieve uitspattingen, breien. Het is een Aviatrix, een fantastisch mooi patroontje dat door de vorm mooi aansluit. Ik maakte het in een super zacht Merino garen, mijn absolute favoriet onder de wollen garens. Dit is een super mooi blauw, perfect voor een klein jongetje.
Ook twee simpele, gehaakte mutsjes met een beetje knalroze, voor een meisje met pit. Deze maakte ik volgens het patroon op de Berrefonds website.


Hun site leerde me ook dat een persoonlijk berichtje van de maker wel werd geapprecieerd, dus maakte ik er kleine kaartjes bij met een handgeschreven boodschap voor de ouders.
Ik kan me bijna niet voorstellen dat deze spullen ooit echt zullen "moeten" gebruikt worden. Ik kan alleen maar hopen dat ze op dat moment de ouders een héél klein beetje troost kunnen geven…
Na dit emotioneel beladen bericht, wil ik jullie toch nog warm maken voor de rest van de actie van Bloggers for Life! Ander, en veel, moois komt namelijk in de komende weken op jullie af. Er zullen véél lotjes gekocht worden (ook door mij), dat kan ik jullie nu al verzekeren! Hou de facebook pagina en de blogs van Annelies en Sarah bijzonder goed in het oog, en hou je klaar om zwaar overdonderd te worden.

-TNOC-

Dekens buitenstof: Michael Miller - Timber Valley
Dekens binnenstof: Stoffenspektakel
Blauwe muts: Drops baby Merino van bij Dolce Lana // patroon Aviatrix
Petrol en roze muts: Drops Merino van bij Dolce Lana // patroon Berrefonds

Reacties

 1. Wat voor moois kwam er vanuit je handen, ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Wat mooi, dank je wel xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig ... om helemaal stil van te worden ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi... ik krijg er opnieuw kippenvel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi gedaan en amaai, ik ben alle berenfondsberichtjes na elkaar aan het lezen en krijg het steeds moeilijker en moeilijker... Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik mijn kleintjes elke dag kan omhelzen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je maakte een prachtige set! En hoe lief, die kaartjes. Ze zorgen vast voor steun!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mannekes... Ik heb dringend een knuffel nodig! Wat een prachtig resultaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig mooi, Joke. En die kaartjes... geweldig, maar ik weet niet of ik dat er nog bij aankan. Wie weet, voor ik het opzend...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten