Blije Baby Billen Bokaal

Je hoort het vaak: "natte doekjes zijn niet zo goed voor je kind". Maar ze zijn zo praktisch, dat zo goed als iedereen die ik ken ze toch gebruikt. Net als ikzelf trouwens in de baby-tijd van de Oudste Zoon, en in den beginnen van de babytijd van de Jongste Zoon. Het werd echter al gauw duidelijk dat hij een fragieler huidje heeft. Een oplossing drong zich op!

Eerst wilde ik zelf cheeky wipes maken, ineens goed voor het milieu en al, want herbruikbaar. Maar stiekem weet ik dat ik dat niet zou volhouden. Daarom ging ik voor een tussenoptie, die ik vond bij 'The new lighter life'. Daar vind je ook veel extra informatie (soms iets te veel volgens mij) over welke soort olie enzovoort, maar ik maak ze op een eenvoudige manier, en wel als volgt.

Benodigdheden:
- een goed afsluitbare pot, ik neem een steriliseerbokaal van bij Hema
- goede keukenrol, met de nadruk op goede. Het lukt me voorlopig alleen met Lotus Maestro, de rest scheurt gewoon door
- net gekookt water
- baby-zeep
- amandelolie, of een ander soort olie als je dat liever gebruikt. Dit haal ik gewoon bij de apotheker, dus da's wel zo handig!


Recept:

Neem een net niet volledig gevulde grote tas (okee, ongeveer 1,7 dl) net gekookt water. Dit is nodig om bacteriën en schimmels af te doden. Als je daarna meteen doorwerkt en je pot gesloten houdt tussen het gebruik door gaat hij zo'n twee weken mee (en zolang duurt het hier nooit om de pot leeg te krijgen)


Voeg 1 eetlepel baby-zeep toe.


Voeg 1 el (amandel-)olie te. 


Goed roeren en in de bokaal gieten. Je kan het ook gewoon in de bokaal mengen, natuurlijk.Halveer de keukenrol met een scherp mes, haal het binnenste eruit en laat de eerste blaadjes wat omhoog steken. Hier begin je aan de rol, je werkt van binnen naar buiten.


Duw de keukenrol in de bokaal, het water zal vanzelf in de keukenrol trekken.Goed afsluiten, en laten afkoelen.

Eventueel kan je de bokaal nog wat pimpen, en voilà, zelfgemaakte doekjes met gegarandeerd blije baby billen als resultaat!


Een reactie is altijd fijn.

-TNOC-


Reacties

 1. Handig! Ik gebruik wel zelfgemaakte doekjes en een paar die ik laatst won. De doekjes bewaar ik droog maar het afgesloten. bakje water maak ik ongeveer op dezelfde manier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel origineel! Maar dan vraag ik me af: waarom gebruik je geen wc-rol, als je die keukenrol toch doormidden moet snijden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat WC-papier gewoon te dun is. Het lukt echt alleen als de keukenrol goed dik en sterk is, dat heb ik bij toiletpapier nog niet gevonden. (Goede) keukenrol absorbeert veel beter zonder te scheuren. Anders zou dat inderdaad veel handiger zijn!

   Verwijderen
  2. zou dat niet zijn omdat dat niet stevig genoeg is?

   Verwijderen
  3. Ja dat is ook weer waar natuurlijk. Die stevigheid heeft toch wel enig belang :-)

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de duidelijke beschrijving. Dit ga ik ook proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn jongste heeft ook een gevoeligere huid en voor hem maakte ik wasbare billendoekjes, die ik dan bespoot met een oplossing van kokosolie en lavendel in water. Ik gebruik kaToenen luiers, dus wassen doe ik toch. Erg handig en veel gezonder voor de huis. Gelukkig heb ik ze nu bijna niet meer nodig want hij is eindelijk droog overdag. Op m'n blog vind je een uitleg, mocht het je iets zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig! Maar hier ook wasbaar, en wasbare billendoekjes, die gewoon meegaan met de luierwas.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten