(voor mijn) klein monster

Als het op 'hippe stofjes' aankomt, loop ik altijd wat achter. Dat komt omdat, wanneer ik een mooi stofje zie, ik het dan-nu-meteen-onmiddellijk-en-niet-straks wil hebben. In mijn hoofd is dat dan ook ineens al verwerkt tot een prachtige trui, broek of shirt - meestal voor één van de zonen. De realiteit leert me dat het meestal anders gaat. Ik wil (en koop vaak) nog steeds een mooi stofje dan-nu-meteen-onmiddellijk-en-niet-straks, af en toe wordt het al geknipt, maar meestal gaat het in de kast, tot de elf-en-tachtig andere dingen waaraan ik bezig ben af ben, of tot ik me écht niet meer kan bedwingen en aan nog iets begin.Dit stofje behoort tot de tweede categorie. Ik bestelde en kreeg de laatste 70 cm van bij Babarum in dit blauw. Ik paste en bekeek het nogmaals tot er voor mijn twee monstertjes iets uit paste. Er mocht niks verloren gaan! Na het knippen hield ik een paar kleine lapjes over. En toen ging het aan de kant…


Het maaksel voor mijn kleine monstertje werd eerst terug opgevist en afgewerkt. Ik maakte dit truitje volgens een gratis patroontje. Eigenlijk voorziet het een kap, maar aangezien ik dit wilde maken toen hij zes maanden oud was (weeral maar eens een geluk dat ik altijd goed ruim knip!), vond ik een kap niet zo handig om te liggen, dus maakte ik er - niet zonder slag of stoot trouwens - een sjaalkraag van. In eerste instantie was die in boordstof, maar dat werd echt te dik. Uit een restje effen grijze tricot maakte ik een nieuwe kraag, en die zit véél beter.Aan de voorkant de laatste twee monsters in volle glorie, aan de achterkant en de mouwen volledig sterretjes. Ik ben erg blij dat ik het terug oppakte, het past perfect :-)
Stof: Rudes van bij Babarum (momenteel nog verkrijgbaar in het roos)
Patroon: Gebaseerd op de Lapped Front Infant Hoodie (gratis patroontje)

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Leuk. En ach, ik heb nog stoffen van vorig jaar liggen. Komen vanzelf opnieuw in de mode.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk resultaat! Hier komt dat ook wel eens voor. Gelukkig heb ik nog een tweede zoon. Dus wat ik voor de oudste geknipt heb en niet genaaid heb, kan de jongste nog aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik probeer mijn stoffenstapel onder controle te houden door enkel datgene te kopen wat ik onmiddellijk verwerk. Kan ik dat niet, dan koop ik het niet. Ik zal er maar onmiddellijk bij zeggen dat dat systeem niet altijd werkt ;)
  Los van mijn gezaag, ik ben fan van het stofje. Ik maakte er een omkeerbare trui uit die hier met véél plezier en vaak de kast uit komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n leuk patroontje, echt super met dat kraagje en helemaal geweldig in dat stofje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dat stofje blijft hier ook een topper! Mijn zoontje heeft er een grijze omkeerbare trui van. Dat blauw ziet er ook leuk uit! Tof met die kraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb je zo leuk gemaakt! Jouw zoontje zal er veel plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo mooi! En je wil niet weten hoe lang sommige stofjes hier al liggen te wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk, ik loop ook altijd achter qua stoffen gebruik :) Dit patroon staat al een tijdje op mijn to do lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ontzettend leuke trui, fan van de stof! Gelukkig heb je het nog op tijd afgekregen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten