Pas maar op want daar komt een Wolf!

Ik zat op het puntje van mijn stoel toen de nieuwe patronen van Zonen 09 op komst waren. Patronen, inderdaad, meevoud. Voor degenen die het nog niet weten, het gaat om Wolf en Billie!

Ik volgde de lancering met argusogen via Facebook. Toen het rond was, bestelde én kreeg ik het gevraagde goed meteen in mijn mailbox van de super sympathieke dame achter Zonen 09, Sharon. Jawel, ik durfde het aan om de digitale versies te bestellen, kwestie van sneller aan de slag te kunnen, niet waar. Ik moest me inhouden, want in het weekend stond het huishouden te wachten.


Maandag na het werk mocht ik printen, knippen, plakken en meer knippen en plakken en meer knippen en plakken… Wat een patroon! Na analyse van het patronenoverzicht besloot ik om Wolf in drie delen bij te houden, in plaats van één. Ik heb mooi aangeduid wat waar staat. Ik heb nu één deel met de broeken, één deel met de truitjes en mouwen, en één deel met de jumpsuits. Op de foto hieronder zie je één zo'n deel, om je een idee te geven… En dan moet Billie nog komen...


Plan 1 was een Wolf jumpsuit voor de jongste zoon. Die is nog net geen één, maar ik besloot dat een 92 small zonder naadwaarde wel moest kunnen. Zo gezegd, zo gedaan. Prachtig Zonen 09 stofje werd boven gehaald, samen met bijpassend munt groen stofje en knal-oranje paspel, boordstof en kam snaps. Knippen deed ik ook nog op maandagavond, het werd laat, die maandag :-).


Dinsdag 1 september, een grote dag voor iedereen! De oudste zoon mocht eindelijk terug naar school! Oh ja, hier ten huize TNOC werd er afgeteld tot het zover was. Blij omdat hij al zijn vriendjes ging terug zien vertrok hij super goed gemutst (en, for the record, zo kwam hij 's avonds ook weer thuis). De jongste zoon mocht naar een groter groepje in de crèche, dus jeej, ook een klein feestje! Papa ging werken (hmm, niet zo groot feest) en mama, die kroop lekker eens een dagje achter de naaimachine.En of ik er van genoten heb! De beschrijving loodst je perfect naar waar je moet zijn om een piekfijn afgewerkt resultaat te krijgen. Ik ben er toch wel een uurtje of vier mee zoet geweest, maar ik wou het goed doen. Ik ben blij dat ik mijn tijd heb genomen.Door het weglaten van de naadwaarde zijn er wel wat foutjes in geslopen, maar kijk, ik vind hem toch mooi :-). De oranje accenten werken prima met deze stof, het is super zacht en toch stevig. Ik wil er ook één!!


Stof: Off beetle mint van Zonen 09
Patroon: Wolf van Zonen 09

Reacties

 1. Mooi! Ik wacht geduldig op het papieren exemplaar. Dan begin ik ook direct aan een jumpsuit voor de zoon. Bij mij ligt de donkerblauwe stof van Zonen09 klaar. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superfijn begin van mijn dag. Dank je voor de mooie woorden en het fantastische resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi!
  En ze zitten blijkbaar zalig, want ik krijg de tijd niet om zoonliefs exemplaar in de kast op te bergen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooie versie! Echt flitsend cool met die oranje paspel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt prachtig!!! super leuke kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig! Ik denk dat ik hem maar in de papierenversie koop ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooi Joke! Ik ben toch blij dat het papieren patroon morgen in de bus valt want het kriebelt om er mee aan de slag te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig!! En ik heb de moed niet voor al dat knippen en plakken, en ga me dus de papieren versie aanschaffen. Ernestje heeft dringend nieuwe pyama's nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amai, wat een mooi exemplaar! Ik ga er voor het petekindje zeker ook een naaien, wat me de opmerking van mijn 11jarige dochter " Rikje krijgt al de coole kleren!" gaat opleveren 😀. Nog even wachten op het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten