Pimp eens een Bugaboo!

Zoon nummer twee vindt het af en toe wel eens leuk om met fruitpap te knoeien, of met koekjes, of met water, of… Wanneer we op stap zijn, gebeurt dat dan wel eens in de buggy. Daarom dacht ik dat het misschien wel een idee zou zijn om een overtrek te voorzien. In plaats van nog wat geld te dragen richting mega-kinder-winkel, besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Het zitje werd op tafel gegooid en alle delen werden zo goed en zo kwaad mogelijk overgetekend, zonder het spel te moeten demonteren. Daarna werden voornoemde delen uit een buitenstof en een voering geknipt, en kon het naaien beginnen.

Het uiteindelijke resultaat vind ik - als ik dat van mezelf mag zeggen - meer dan geslaagd! Een Soft Cactus stofje dat nog geen bestemming had, doet me nu telkens weer glimlachen als ik de kleine man tegen de nieuwe achtergrond zie.


En terwijl ik dan toch bezig was, besloot ik om het geheel omkeerbaar te maken, kan handig zijn als het in noodsituaties even de verkeerde kant blijkt op te gaan met het geknoei.Of als ik even een andere combinatie wil zien.


Of nog een andere.


Ook van dichtbij ziet alles er pico-bello uit, dus we kunnen er mee buiten komen!Misschien komt er nog wel een tweede exemplaar in huis, voor als deze in de was moet (wat ongetwijfeld niet lang op zich zal laten wachten!). Klaar voor de start, wandelen maar!


Stof buitenkant: Vintage Ferdinand bruin van Soft Cactus, van bij Babarum
Stof binnenkant: hoeslaken
Patroon: zelf getekend

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Dat ziet er zeer goed gelukt uit!!
  Ikzelf ben zwanger van een eerste kindje en ga een buggy van de schoonzus gebruiken om wat centjes uit te sparen. De bijbehorende autostoel en draagmand zijn nog in zeer goede staat, maar het zitje van de buggy zelf vertoont wat vlekken. Vandaar dat ik mij ook wil wagen aan dit project! Ik heb basis naaiervaring, maar ik vraag me af hoe jij de achterkant mooi sluitend hebt gemaakt. Heb je een elastiek ingestikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen elastiek gebruikt, gewoon een overlap genomen die groot genoeg is om over de achterkant te kunnen trekken. Deze bekleding bestaat uit twee delen: de achterkant tot onder het zitje (wat omhoog klapt) en het tweede deel is de onderkant inclusief het zitje zelf, wat dan het eerste deel op zijn plaats houdt. Ik hoop dat dit duidelijk is? Anders mag je me altijd je e-mail adres laten weten, dan stuur ik je wat extra fotootjes door! Veel succes met de zwangerschap en de buggy!

   Verwijderen
  2. Dat lijkt mij duidelijk! Binnenkort begin ik eraan!
   Bedankt!

   Verwijderen

Een reactie posten