Oudjaar, nieuwjaar in retard

Een paar dagen na datum, maar hier is mijn nieuwjaar-zing-zak! Het is bij ons de gewoonte dat kinderen in de voormiddag van oudjaar, op 31 december, van huis naar huis gaan om te gaan nieuwjaar-zingen. Met een liedje wensen ze de bewoners van het huis een gelukkig nieuwjaar, en in ruil krijgen ze een koekje of een centje. Dolle pret (en in mijn geval ook nostalgie) gegarandeerd!

A few days too late, but here is my New Year-singing-bag! It is a habit here that children go from home to home in the morning of December 31st. With a song they wish the inhabitants of the house a happy New Year, and in return they receive a cookie or some money. Lots of fun (and in my case also nostalgia) guaranteed!Ik maakte een eenvoudige, bijna vierkante, zak, maar voegde een bodem toe op aanraden van een mede-Facebook-er. Ik maakte die aan de buitenkant ineens in skai, zo is het wat water-verdragend. De band die rond de nek moet, maakte ik wat zachter met wattine.

I made a simple, almost square, bag, but added a bottom thanks to a tip from a fellow-Facebook-er. I made it in skai on the outside, so it's a bit water-proof. the band to carry the bag around the neck, was files with wattine to soften it up.

De zak is volledig omkeerbaar, met aan de binnenkant een apart zakje voor de centjes. Daarop flockte ik zijn naam, om het helemaal af te maken.

The bag is completely reversible, with a separate pocket for money on the inside. I flocked his name on this pocket, to finish it off.

Eerste keer nieuwjaar-zingen was een groot succes!

First time New Year-singing was a great success!

-TNOC-

Reacties

Een reactie posten