Ik ben een zebra


Ik nam mezelf voor om dit jaar geen kleren te kopen voor mezelf, alleen zelf te maken. Ik kreeg de smaak van selfish sewing goed te pakken op naaiweekend. Ik breidde mijn collectie patronen stevig uit, en heb nog het één en ander te ontdekken.


De eerste nieuwe aanwinst waarmee ik aan de slag ging, was eentje uit de I am wild collectie. Ik kocht een bundel van I am patterns, met daarin twee patronen: I am Lion en I am Zebre. Beiden hebben een speciale mouw, maar helemaal anders. Ik koos voor Zebre, die mouwen zijn zo lekker dramatisch!


I am Zebre


Volgens de matentabel moest ik de grootste maat maken, en alhoewel ik dat een beetje vreemd vond, deed ik dat braafjes. Ik naaide vol enthousiasme ... en kwam tot de vaststelling dat dat echt nergens op trok. Zo was die trui veel te groot. Het feit dat de matentabel in inch staat, en ik dus moest omrekenen, kan er ook voor iets tussen zitten...


Ik ken niet zoveel van graderen, en opnieuw knippen ging ook niet lukken, dus, zoals ik al eens eerder deed, keilde ik het hele geval op de kniptafel en haalde aan alle randen 2 cm eraf, zowel aan de panden als aan de mouwen. Ook de schouders werden 2 cm smaller gemaakt. 


Nu heb ik aan de schouders vooraan wel wat stof over, waarschijnlijk omdat ik niets aan de mouwkop deed, dat kan / durf ik niet. Dus, het zal zo zijn!


Bombastisch of niet?


Ik combineerde een streelzachte, oudroze sweaterstof met donkerblauwe glitter-boordstof met roze glitters, allemaal gevonden bij Het Machien (uiteraard toen ik op zoek was naar iets anders...). Toen ik de trui aan de zoon liet zien, zei die: de mouwen zijn wel nog wat te breed! ;-)


Aan de nek zit in het patroon eigenlijk een schouder sluiting, die ik weg liet. Ik verlengde de panden - dat was nodig - en ook de mouwen - en dat had bij nader inzien wat minder mogen zijn. Dat was voor het naaien niet goed in te schatten (brede mouw - hoge boord) en ik ga die niet (ik herhaal: niet) terug los maken.


Eerst twijfelde ik of ik hem ging dragen met de mouwboorden zo lang als voorgeschreven (en dus veel pof in de mouw, zoals alle foto's die reeds passeerden) of de mouwboorden omslagen (en wat minder pof, zoals onderstaande foto). Kijkend naar de foto's ga ik nu toch voor de eerste optie! Wat denken jullie?


De boordstof was een "smalleke", en ik had niet echt goed berekend hoeveel ik ging nodig hebben voor de mouwboorden, dus was het op het einde nog puzzelen. De heupboord werd daarom in stukjes gekapt, maar ik vind het geen probleem.


Lion komt er zowiezo ook nog, maar dan meteen een paar maten kleiner!


De foto's zijn van de hand van mijn 6-jarige zoon, en dan zitten er al eens wat speciallekes tussen, ik wil ze jullie niet besparen ;-)Patroon // I am Zebre // I am patterns
Stof // Het Machien

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Die lange mouwboorden zijn supermooi ! Als je de maataanpassing niet beschreven zou hebben, zou niemand weten dat er aanpassingen gebeureden, dat is niet te zien. Pluim ook voor de jonge fotograaf !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat een super trui!! Die pof onderaan de mouw en brede boord, zalig! Wil ik ook!!! En qua versmallen en toestanden van patronen hebben wij dezelfde techniek lees ik, hahahaha! En complimenten voor de zoon zijn fotografie-skills! Top!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk, ik vind optie 1 er net wat meer uitspringen en dat mag wel vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om iets echt origineel te dragen, optie 1 dus 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Respect voor jouw voornemen om alles voor jezelf zelf te maken. Ik ga daarvoor iets te graag shoppen, denk ik :-) Je bent alvast goed gestart!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Absoluut versie met de brede boorden!! Tof dat je alles voor jezelf gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eind goed al goed zou ik zeggen, een mooike!! En tof van die 6 jarige om zo'n foto's te nemen!!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten