Rock that Rocco!


De jongste TNOC-er hier in huis weet al heel goed wat hij wil op vestimentair gebied. Hij draagt graag hemdjes (joepie!), armentruien (= t-shirts) en turnbroeken (= sweatpants). Laat dat laatste nu even perfect in mijn kraam passen, want dat geeft mij een vrijgeleide tot het maken van de Rocco sweatpants *happy dance* .


Rocco sweatpants


Voor deze versie (eigenlijk mijn tweede) gebruikte ik de opties ingestikte vouwen en zakken. De ingestikte vouwen voor mij, de zakken voor hem.


Het eerste wat hij deed was zijn handjes in de zakken steken, en breed glimlachen.


De stof voor deze Rocco sweatpants was eigenlijk een coupon voor een rok bij Artevelde stoffen. Dus, sorry bomma's in Gent, mijn zoon is met deze aan de haal! En ik heb meteen spijt dat ik de andere niet ook kocht, want dit is perfect broeken materiaal.


Door de stofkeuze is ze wat minder joggingbroek, en wat meer gewone broek. Deze zal dus gerust aan mogen om naar school te gaan!


Rocco sweater


Bij die heerlijke sweatpants hoorde een heerlijke Rocco trui. Gewone mouwen, niks speciaals, enkel een simpele, zalige trui.


De stof hoef ik u vast niet meer voor te stellen, de turners van Eva Mouton zijn alomtegenwoordig. Ze zijn perfect voor mijn kleine waaghals, hij vindt ze zelf ook helemaal geweldig. Deze kocht ik nog eind vorig jaar bij De Stoffenkamer, ik kon me echt niet inhouden, en dankzij Helena had ik nét de juiste hoeveelheid bij.


Ik lette zoveel mogelijk op de plaatsing van de turners, maar onderaan de mouwen zijn er toch een paar benen die daar bungelen, alsof de turners van de balk zijn gevallen. 


Dat komt omdat ik opteerde om boven op de mouwkop wél een volledige turner te hebben.


De perfecte boordstof vond ik bij Het Machien. Al een paar keer vond ik daar mijn ding tussen hun aanbod, one happy sewist!


Deze outfit gaat hier gegarandeerd vaak uit de kast komen, ik ben er zelf helemaal weg van.

Patroon // Rocco // Zonen 09
Sweater // maat 110 // About Blue Fabrics // Eva Mouton // De Stoffenkamer // Boordstof van Het Machien
Sweatpants // maat 104 small // Artevelde stoffen

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Hoe mega cool is deze outfit! Zaaaaaalig
  En dan toch niet te donker om daar foto's te nemen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige Rocco, en wat hebben jongens toch met die zakken hé. Dat is hier vaak ook een vereiste alhoewel de mama niet altijd goed luistert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanaf het moment dat ik Rocco zag, had ik al een vermoeden dat dat hier een hit zou worden. Blij te zien dat het bij jullie ook 'van datte' is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou van Rocco en ik hou van de turners. Topcombinatie dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een geweldige outfit Rocco, zoals ik dat in mijn hoofd had toen Rocco getekend werd. Hoeraakes!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten