Kerstlichtjes


Rocco had mijn hart gestolen, nog voor het patroon gelanceerd was. Toen het er was, was ik niet te houden, en printte nog dezelfde avond. En toch is dit pas de tweede Rocco die ik u toon... Mijn naaitempo staat helaas op een erg laag pitje, en daar gaat nog niet meteen verbetering in komen.


EDIT: ondertussen staat de teller op vijf, more will follow!


Maar, niet getreurd, een mooie Rocco lacht u toe! 


(al zeg ik het zelf) Ik volgde het Instagram advies van mijn volgers en maakte eerst één exemplaar voor iedereen, zodat ik zeker was van de maat. Ik had moeten weten dat dat niet nodig was, want ik volgde gewoon de matentabel op basis van de borstomtrek, en eindigde met een super heerlijke, comfy trui.


Het aaibaarheidsgehalte heeft ook wel met de stof te maken. Dit is een See You At Six-je van de vorige collectie. Oh ja, ik loop (weeral) een collectie achter, maar ben dolblij dat ik deze bewaarde voor Rocco! Zo zacht, zo mooi, zo perfect passend!


Ik probeerde om alle lijnen mooi te laten doorlopen, en lette op de plaatsing van mijn patroondelen.


Waar ik niet op lette, was dat de lijntjes niet allemaal even ver van mekaar staan...


En dan krijg je dus zoiets, natuurlijk op het voorpand...


Maar, niet perfect is ook okee, de trui daagde de zoon alvast uit om al zijn coole moves boven te halen!


Niet de laatste


Ik zou willen zeggen dat ik aan bandwerk ga beginnen, maar tegenwoordig probeer ik mezelf te temperen. Er staan er wel al twee nieuwe in deze maat op de planning... En drie voor kleine broer... En nog één voor mezelf... 


Enfin, 't is maar om te zeggen dat dit niet de laatste Rocco is die u hier zal te zien krijgen. Ook de sweatpants gaan eraan moeten geloven, want de zonen dragen niets liever. Ideeën te over, uitvoering loopt achter, bloggen nog veel meer, maar ik geniet van alles wat toch af geraakt, en hoop van u hetzelfde!


Patroon // Rocco // Zonen 09 // maat 146
Stof // See You At Six Playtime // Bulbs (helaas niet meer beschikbaar) // Het Machien

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-


Reacties

 1. Blijft geweldig, elk maaksel met die stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och jong, het gaat niet over veel en nog meer, maar over het plezier van het plannen, het naaien en de blije gezichten als er iets af geraakt! Rocco is hier ook een shot in de roos, ik moet de heren in huis er bijna uit duwen ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die laatste paar zinnen van je post, die zouden zo over mij kunnen gaan :-) Achterstand op alle vlak hier ook. Maar net als jij geniet ik van alles wat wél afraakt. Jouw Rocco vind ik alvast heel erg geslaagd! Ik heb tot nu toe weerstaan aan de lokroep van het Rocco patroon, maar weet niet hoe lang ik dat nog vol ga kunnen houden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superschoon! Ik ben fan! Dat stofje is inderdaad ideaal voor de Rocco!

  Als ik zou naaien wat ik wil naaien, dan kan ik een kledingketen beginnen, maar het belangrijkste heb ik al gemerkt is jezelf geen druk opleggen en te naaien zoals het komt...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten