Zomerbenen


De jongste zoon in huis heeft een eigen willetje. Terwijl grote broer liefst shorten heeft tot aan zijn knie, moeten die voor de kleine man liefst een stuk daarboven uitkomen. Zijn ze toch langer, dan loopt hij de hele tijd met zijn broek in zijn handen om ze naar boven te trekken. De shorten konden dus slechts in beperkte mate doorgegeven worden. Oh, wat jammer, dan moet mama er nieuwe maken ;-).


Ik wist natuurlijk af van het bestaan van Pim, maar ik had het dus nog niet in huis. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik heb getwijfeld om het aan te schaffen. Ik heb al heel wat korte broeken gemaakt, ik kon toch gewoon die patroontjes nemen en wat inkorten?


Toch kocht ik het, want hé, het is een Zonen 09 patroon dat ik nog niet had!
Nogmaals moet ik eerlijk toegeven dat ik bij het aankomen van het patroon een beetje teleurgesteld was. Het is een klein pakketje, en echt gewoon een shortje, dacht ik. Bijna had ik het gewoon opzij gelegd en mijn originele plan gevolgd.


Maar ik bedacht me gelukkig, en maakte een "prototype". Man, ik werd daar zo blij van! Perfecte pasvorm, ideale afmetingen, super comfortabel, mega happy en schattige zoon! Het werd een geel sweater exemplaar, met zakjes met een leeuwtje die de zoon helemaal geweldig vindt. Ik maakte het uit een restje sweater van deze cactus truien en de leeuwtjes werden bewaard van deze Theo polo én Billie (en nu is de stof echt hélemaal op ;-) ). Het past wat mij betreft ook bij alle Billies die pas gemaakt werden, van win-win gesproken!


Binnen de kortste keren waren er nog vier geknipt. Eentje uit sweater viking stof die ik overkocht van Laurence, en waar eerder al een lange Wolf uit gemaakt werd die héél veel is gedragen (maar nooit op de blog is geraakt). Ooit had ik ook de tricot versie van deze stof, en de trui daarvan is nu eigendom van kleine broer. Ik blijf dat stofje geweldig vinden! Geen zakjes in dit exemplaar, easy peasy!


Een sober zwart sweater exemplaar, om een beetje beter te kunnen matchen met vanalles, maar eerlijk gezegd het minst gedragen stuk van de vijf, ik zie nu eenmaal graag kleurtjes aan die zomerbenen!


Een heerlijk fel exemplaar met een stofje dat ik kreeg op naaiweekend van Kersenpitje. Zo tof voor een perfect shortje van te maken! Hij noemt graag alle dieren op die er te zien zijn, en had inbreng in waar ik precies moest knippen ;-)


Het (voorlopig) laatste Pimmetje is een echt leeuwen shortje, omdat de zoon zo gek is van zijn leeuwen Billie, en ja hoor, ook deze valt geweldig in de smaak. Net iets minder combineerbaar dan pakweg een zwarte Pim, maar he, voor de lach op zijn gezichtje als deze wordt boven gehaald doe ik alles.


Om te bewijzen dat de shortjes prima passen en uitermate geschikt zijn om mee te ravotten, nog een actie foto van onze kleine avonturier. Geniet u gerust mee van het prachtige panorama met Pim erin, want deze shortjes zijn al meteen in de valies beland :-)


Patroon // Pim // Zonen 09 // maat 98
Gele en zwarte stof // Stoffenstraat 
Witte leeuwen // Elvelyckan design // Kiwi fabrics
Viking stof // Bora by Lillestoff // Ptitsmonstresruimtop
Groene bosdieren // Kersenpitje
Bruine leeuwen // Den Depot van Het Machien

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Kei mooi! Misschien dan ook maar de pim aanschaffen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier zit de jongste al in de grootste Pim maat, dus ik kocht het niet maar ik blijf dat een ongelooflijk tof patroon vinden... en hebben ze bij jullie op school geen turnbroek vandoen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk setje!! Die leeuwtjes zouden hier ook het meest succes hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar Joke toch! :-) Ik geniet daar van, van je foto's en je woorden, zelfs van hoe je ontgoocheld was. Het is ook het enige nog 'vintage' Zonen 09 patroon hé en inderdaad een poepsimpel :-) exemplaar in vergelijking met sommige andere, maar ik hou er ook erg van. Simpel, snel en bandwerkmateriaal. Er liggen er hier nog wat geknipt. Misschien geef ik mezelf vandaag dankzij jou weer wat naaitijd cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Da's idd een heel tof patroon, ware het niet dat MIJN boys altijd "werkbroeken" willen. Dat zijn van die bermuda's met grote zaken erop langs de buitenkant. Voor hun schatten en hun meter en ander werkmateriaal. Ik steek er dus mijn tijd niet meer in om ze zelf te maken. :( Helaas pindakaas. De jouwe zijn wel super in al die toffe kleurtjes en prints!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof gedaan! Ik gebruik eigenlijk zelden prints in shortjes, maar 't ziet er wel tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten