Naar de bergen!


Geef ons op vakantie maar een stevig paar wandelschoenen, een dagrugzak, zo'n 23-24 graden en een hele dag tijd! Dan trekken we de natuur in en komen we pas 's avonds weer naar huis. Vorig jaar was de tijd rijp om te kijken of dat ook werkte met de zonen erbij, de jongste in de draagzak, de oudste zelf stappen. Heel fier vertelde onze vijf-jarige aan iedereen die het horen wilde dat hij al 8 kilometer kon stappen! En ik was fier met hem :-)


Die vakantie viel super goed mee, zo goed dat als we aan onze jongens vragen waar ze dit jaar op reis willen, ze in koor antwoorden: Naar de bergen! Dat komt dik in orde, jongens!


Toen dit stofje ten tonele verscheen, twijfelde ik niet lang. Alhoewel. Het stuk petrol stof kocht ik vrijwel meteen bij Juffertje Uil (terwijl ik eigenlijk alleen ging om elastiek, maar ja, hoe gaat dat...).


Het oker stuk bestelde ik achteraf nog bij Fairy Tailors. Het oorspronkelijke plan was om de kap van de petrol trui te voeren met oker stof en omgekeerd, maar daarvoor kocht ik natuurlijk weer te weinig oker stof... Uiteindelijk kreeg de oker trui wel een petrol voering, de petrol trui bleef petrol.


Als patroon gebruikte ik Billie van Zonen 09, met de kap van Stof-voor-durf-het-zelvers eraan vast. Ik deed dat al eens eerder, en dat beviel toen (en nu weer) prima! Deze twee Billies werden in elkaar gezet op weekend, als afwisseling voor het zware denk- en naaiwerk dat bij onder andere mijn Rozy boven gehaald werd.


Ik werkte met een beleg aan de binnenzijde van de kap, zodat er geen onafgewerkte naden in de hals zitten. Dat beleg stikte ik door met een siersteek zoals ik dat al deed bij een Ollie en een bomber-Ole. Ik ben echt fan van deze manier van afwerken!


Mijn twee schatten zijn dolblij met hun nieuwe trui, en ik heb al moeten beloven dat hij deze zomer mee in de valies mag als we op reis gaan 'naar de bergen'. Check!


Patroon trui // Billie // Zonen 09, maat 110 en 140
Petrol stof // Hugo // bergen // Juffertje Uil
Oker stof // Hugo // bergen // Fairy Tailors

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Heerlijk dat ze mee enthousiast zijn over jullie geliefde bergen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat ze zo dapper mee in de bergen stappen! En wat een mooie sweaters voor de bergliefhebbers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe truien!

  En heerlijk als ze graag wandelen en het ook een beetje aankunnen :) Hier ook eentje die al heel wat kilometers zonder problemen kan verzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Wat fijn dat jouw jongens zich naadloos aansluiten op jouw favoriete manier van op vakantie gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten