Maatwerk


Standaardmaten, zelfs de kinderen hier vallen al uit de boot. De oudste zoon draagt maat 128-134 in de breedte, 122 in de lengte. Maatwerk is dus aan de orde. Omwille van de mooie afwerking en lijnen koos ik Cisse als vertrekpunt. Ik nam maat 134, tekende de achterbilnaad wat verder uit, en verbreedde de bovenbenen met 4 cm aan weerskanten. Naar onderen toe versmalde ik terug wat om niet met een patattenzak te eindigen, maar ook niet té veel, om niet met een paardrijbroek te eindigen.


Ik wilde van deze Cisse een "echte" jeans broek maken. Ik doorstikte dus heel veel naden (inclusief de binnenbeennaad!), en voorzag een extra zakje.


Eindelijk lukte het me om een Cisse met overslag tot een goed einde te brengen, én ik vond zelfs een kamsnap in een ideale kleur! Ik zette geen rits in (die worden hier toch niet gebruikt) maar bestudeerde een broek met nepgulp, waarbij ze wel een stuk open kan en deed dat na. Win-win: geen gedoe met ritsen en toch voldoende ruim.


De knoopsgatenelastiek werd er ook in verwerkt, al maakte ik een extra knoopsgat in de taille om de elastiek terug weg te steken, en zette ik de knopen nog wat verder naar voren toe. Volgende keer mag dat zelfs nog wat verder.



Voor de rest alleen maar liefde voor deze broek, en voor de zoon die erin zit. Hopelijk duurt het langer dan twee maanden vooraleer er een gat zit in de broek...


Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Patroon // Cisse // Zonen 09
Stof // jeans // De Stoffenstraat


Reacties

  1. Ziet er super professioneel uit! Ideale mama ben jij, om broeken op maat te maken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super knap. Dat lijkt me nu ook een heerlijke broek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt een prachtige broek gemaakt. De zoon zal content zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waw, kan zo de winkelrekken in! Wat een leuk idee trouwens om die nepgulp een beetje open te laten, dat had ik nog nooit gezien...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi !!!! Super leuk die topstichkes !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gier het even uit... het is gewoon zo vreselijk herkenbaar, die hoop dat een -zelfgemaakte- broek eventueel de kaap van de twee maanden haalt. Ik maak me ondertussen geen illusies meer; vijf keer dragen en er zit een gat in. Daar kun je de klok op gelijk zetten. Ik hoop dat jouw jongens het beter doen x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, dat is een heel werk! Knap gedaan. Deze kan zo de winkel in!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh wat een prachtige broek. Die stiksel zijn top!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. oooh, zoveel werk voor een jongensbroek... dat durf ik dus niet, want inderdaad, daar zit veel te gauw een gat in! Veel succes, want zeer knappe broek!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ohja, die gaten... zo'n zonde he...

    Heel mooi gedaan hoor! Prachtig maatwerk! En dat zakje is ook heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow! Zo mooi afgewerkt! Inderdaad hopen dat ie langer dan 2 maanden mee gaat!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten