Zen


Uren in een slechte houding zitten, pas eten als je merkt dat je zoveel honger hebt dat je je niet meer kan concentreren, krachttermen gebruiken waarvan je vergeten was dat ze bestonden, veel te weinig slapen, veel te veel snoepen. Zijn dit dingen waarvan jij ook zen wordt?


Dan ben je zeker al eens op naaiweekend geweest. En dan weet je dus dat dit gelijkstaat aan uren quality time, aan een weekend lang doen waar je zin in hebt (lees: naaien), aan instant top-advies van dames waaraan je je domste vragen durft stellen en grootste miskleunen durft tonen, aan een euforisch gevoel bij een afgewerkt stuk, aan babbelen, lachen, en genieten van een glaasje wijn…


Al die dingen waren in ruime mate aanwezig afgelopen weekend. We trokken met z'n vijven naar Gavere, naar een pracht van een loft. Ruimte zat! Een grote tafel waar de machines konden blijven staan (al had ik met mijn lange benen een bijzettafeltje nodig :-) ), een keukeneiland om aan te eten, plaats om te tekenen en knippen, een plek voor het strijkijzer, mooie slaapkamers, super knappe inrichting.


Tel daarbij het gevoel dat iedereen begrijpt dat je aan niets anders kan denken dan naaien, dat je een halve jas terug uit elkaar haalt omdat een doorstikte naad 2 mm afwijkt, dat je op tijd en stond Instagram wil checken, dat je een half uur zoekt naar de beste locatie om een foto te maken, dan weet je: het was geweldig.


Bovendien hadden we een goodie bag bij elkaar verzameld, met super toffe dingen in, ik som ze even op, zodat jullie lekker jaloers kunnen worden:
- korting voor labels van Nominette
- korting voor de patronen van Straight Grain
- knoopjes van Lanalotta
- veters en biais van Stof op zolder
- kaartjes en een lintmeter van Soft Cactus
- bolletjesstof van Michael Miller van Cas en Nina
- een PDF patroon naar keuze van Compagnie M
- het Bethioua patroon van Elle Puls
- De Parkland Wardrobe Builder van Thread Theory, met het patroon van Jedediah pants, Newcastle Cardigan en Strathcona Henley


Daarnaast hadden we een hele prijzentafel met de mooiste stofjes van bij ManelprintsKersenpitje, ModecouponJoy FitsAteljee P, Fairy Tailors, 2 exemplaren van de laatste editie van La Maison Victor van Georgette en een bon voor een patroon naar keuze van Mind The Whale.


Er werd eerlijk om gestreden, met een spelletje Bumba Baby Memo op tijd en stond :-)


Mijn buit bestaat uit deze pareltjes van Kersenpitje, Joy Fits en Fairy Tailors.


In totaal werden er 21 afgewerkte stuks (en twee bijna afgewerkte stuks) tevoorschijn getoverd. Van mijn hand zijn één (bijna afgewerkte) Lars (op een bepaald moment waren er drie Larsen in wording, van een topper gesproken!), twee Billies met kap, een Aster en een Rozy. Allen weldra in meer detail te bewonderen op de blog. Daarnaast nam ik ook nog een geknipte Raven, Mind The Whale boekentas en Rosalie uit Mijn tas onaangeroerd terug mee naar huis. Ik weet nog wat doen!


Om de andere afgewerkte schoonheden in meer detail te bewonderen, verwijs ik jullie graag door naar de blogs en/of Instagram accounts van Marleen, van Mieke, van Britt en van Miet. Dan rest mij alleen nog om hen allemaal nog eens enorm hard te bedanken voor een zonder meer fantastisch weekend, en ik kijk nu al uit naar de volgende editie!

-TNOC-

Reacties

 1. Za-lig lijkt me dat, zo'n naaiweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joke, jij vooral bedankt voor die heerlijke goodiebag, wat een geweldig fijne verrassing! Het was echt superfijn, dikke merci.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zag er geweldig uit! Zo genieten...
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zeg, zo'n weekend! En wat een toppatronen naaiden/knipten jullie! Ik ga hier met plezier komen lezen de komende weken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig zo'n weekend he? Ik mag komend weekend op naaiweekend met maar liefst 20 dames!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat leek me een fijne setting voor zo'n naaiweekend en top gezelschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik word alweer helemaal zen bij de herinnering aan zo'n topweekend met gelijkgestemden! Merci Joke!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten