Ollie


Na het Ole bomber jack wilde ik meteen een tweede, maar dan een beetje korter (weet u nog wel, het verhaal van de rits…). En passant bedacht ik me dat het wel tof zou zijn om er eentje met kap te maken. Oh, en raglan mouwen, da's toch ook leuk? Ik besefte al gauw dat ik die combinatie niet in één patroon vond.


Dus werd er gecombineerd: Billie met raglan mouwen met de kap van Ole, volgens de handeling van Ole. Dan krijg je dus een Ole-Billie, of een Ollie. Ik maakte terug een beleg, zoals vorige keer, want dat bevalt prima.


De aandachtige kijker heeft natuurlijk al lang 'in 't snuitje' dat dat plan geen onverdeeld succes werd. Meer zelfs: ik heb serieus moeten foeteren om van Ollie een draagbaar vestje te maken. Ik knipte de voorpanden eerst met V-nek (niet de bedoeling), dus verhoogde/verlaagde ik de kap. So far so good, ware het niet dat ik niet hetzelfde deed met het beleg. Dat zorgde voor veel frustraties omdat ik het probleem daarvan pas inzag op het moment dat ik de kap er ging in zetten. Dat kwam dus niet deftig overeen!


Omdat de halsrand niet helemaal aan elkaar gestikt kon worden, hing het beleg wat te zwieren langs binnen, en da's niet zo comfortabel. Daarom stikte ik zo goed ik kon door op de naden tussen mouwen en panden. (Had je 't gezien? Ik hoop van niet, dan is mijn opzet geslaagd!)


Al bij al vind ik het een mooi vestje geworden, dat de zoon al niet meer wilde uit doen, dus het zal gelukkig wel erg veel gedragen worden. Hip hip hoera voor free-stylen, maar nu toch terug een beetje deftiger patroon volgen eerst ;-)


Patroon // Ole en Billie // Zonen 09
Stof arend // ptitsmonstresruimtop
Stof effen // Stoffenstraat

Andere TNOC Oles die reeds de revue passeerden:

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

Een reactie posten