Brul als een leeuw!


Met het nieuwe schooljaar dat net van start ging, en een zoon die snel te warm heeft maar van mama toch iets moet overaan doen op frissere dagen, zijn tricot truitjes de redding. Met dat in mijn achterhoofd, ontstond deze Billie op de kniptafel.


Ik was eigenlijk een Theo polo aan het knippen voor kleine broer (binnenkort meer), toen me opviel dat er nog nét genoeg leeuwtjes over waren voor een voorpand voor grote broer. Dezelfde contrasterende / bijpassende stof werd gebruikt. Ik hou zo van deze mosterd kleur! Ik vind dat het wel kan met de Cisse van papa's broek, wat denken jullie?


Ik koos voor de raglan optie, het mooist met mouwen in een andere kleur (vind ik persoonlijk).


De binnenkant van de halsboord werkte ik af met een biesje. Ik maakte het gelijktijdig vast met de halsboord met de overlock, en stikte dan tegen de rand aan. 


Aan de mouwnaden rondde ik af, zoals ik spiekte bij gekochte shirts. Omdat het raglan is, komt dit stiksel nu vrij ver naar voren, maar het is proper genoeg om me niet te storen.


Aan de mouwen voorzag ik een brede mouwboord. Onderaan wilde ik eerst omzomen met de tweelingnaald, maar dan zag ik bij nader inzien van af. Daar ben ik erg blij om, want ik word helemaal gelukkig van het totaalbeeld van deze trui!


Hopelijk haalt hij een beetje meer de leeuw in grote broer naar boven. Hij kan de wereld aan, maar beseft het zelf nog niet. Brul als een leeuw, lieve zoon. Brul als een leeuw en blijf je eigen, lieve, zachte, grappige, gevatte zelf. Brul als een leeuw!

Patroon // Billie // Zonen 09 // maat 140 (past als maat 128 voor grote broer)
Stof leeuwen // Elvelyckan design // Kiwi fabrics
Mosterd stof // Fragile // MonDepot

Andere TNOC Billies:

Andere niet-TNOC Billies:

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Ik dacht net hetzelfde, dus morgen bij mij ook een truitje voor frissere ochtenden op de blog ;-) De jouwe is super mooi en zo netjes afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke outfit! Schone afwerking. Benieuwd hoe je dat biesje en de halsboord in één keer deed. Trouwens de beste keuze om de mouwen in een andere kleur te nemen. Dat past het best bij raglan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook echt heel mooi en proper afgewerkt, en de combinatie van stoffen is super, zeker ook let de broek! Heel leuk! En wat een mooie woorden voor je zoontje daarbij...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gemaakt! Tricot truien hebben ze hier ook veel.
  Groetjes stipjes en datjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo werk ik tegenwoordig ook mijn Billies af. Dat we daar niet eerder op gekomen zijn seg :)
  Ik vind jouwe heel mooi, en dan vooral dat die tailleband redelijk hoog is. Goede keuze dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waaw, dit is heel mooi vind ik... Schattig en stoer tegelijk (als schattig mag want hier gruwt de zoon van dat woord ;-)). Hele mooie afwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi mooi mooi! En super netjes afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk shirt, prachtig afgewerkt. Ik houd wel van die kleine details ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knappe afwerking! En heerlijk ook om te ontdekken dat je nog nét voldoende stofrestjes hebt om als patroondeel te gebruien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Coole trui! Ik probeerde het halsbiesje laatst ook en ben helemaal verkocht voor die afwerking :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Coole trui. En het patroon is een echt toppatroontje waar je zoveel richtingen mee uit kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuke stof kei netjes gemaakt en van harte gefeliciteerd met de kleine spruit...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten