Tot-het-laatste-restje-Charlie


Nadat de laatste Theo geknipt was (en een deel verkeerd geknipt was) dacht ik er toch nog een Charlie voor kleine broer uit te kunnen krijgen. Dat lukte, nipt. Ale stukken van de stof werden gebruikt, in welke richting dan ook. 


Het achterpand moest ik doorsnijden. Dat deed ik al eens eerder bij een Charlie voor grote broer, dus ik had er geen problemen mee.


Vooraan gebruikte ik enkel een klein beleg om de hoekjes vooraan te kunnen keren.


Alles werd uit dezelfde stof geknipt.


In de hals experimenteerde ik met een biesje. Ik zette het er op mijn eigenwijze manier aan vast, net alsof het een beleg was. Daarna stikte ik de omgeplooide onderkant door op het achterpand. 


Langs de buitenkant helemaal prima, langs de binnenkant niet helemaal, maar alles zit waar het moet zitten, geen naden in de hals, deze werkwijze krijgt navolging. 


Ik deed dit niet per toeval voor de eerste keer bij een Charlie, op deze manier zit de doorstikte naad netjes onder de kraag.


Aan de armboorden ging ik dan toch nog een keer de mist in. Ik knipte ze te kort… Ik had niet meer genoeg stof om ze helemaal opnieuw te knippen, dus zette ik er een klein stukje tussen. Na lang twijfelen over de plaatsing van dat extra stukje, besloot ik het vol in het zicht te zetten. Nu ben ik er eigenlijk wel fan van, het lijkt alsof het zo moest zijn.


Het was echt het allerlaatste stukje stof, dus ik moest super nipt omzomen, zijnde 1 cm naar binnen en vastzetten met de tweelingnaald. Perfect :-)


Tijdens het tekenen vergiste ik me nog één keer, en ik zette een halslijn in het midden van het voorpand (de enige foto die ik daarvan heb is deze op Instagram). Ik teken mijn patronen op stof met uitwasbare kinderstiften, en ze hebben hun naam waar gemaakt, niks meer van te zien.
Ik blijf deze stof geweldig vinden in combinatie met oker. Zo kunnen mijn twee schatten weer hetzelfde en toch volledig anders buiten komen!


Stof // VVV blue // Zonen09 // Den Depot
Patroon // Charlie // Zonen09 // maat 98

Andere Charlies van mijn hand:
Charlie love
Bootjes Charlie
Mini Charlie of Charlini

Andere Charlies van andermans hand:
Charlie van LaDriMa
Billie-Charlies van My Rule
Charlie van a Naais ID

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Heerlijk Charlie, en ik word altijd blij van het lezen dat anderen niet vies zijn van puzzelen met stof ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die mouwboordjes zijn echt wel leuk! En idd zeer mooi met dat oker 💛💙💚

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk gedaan!!! Jaaaaa, fout knippen, ik ken er alles van maar het geeft wel zeer mooie creatieve oplossingen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg! En fout knippen, das echt vloeken hé. Zeker met zo'n mooie stof. Maar helemaal goedgekomen in dit geval :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke Charlie! Verkeerd knippen doet iedereen wel eens, toch? Vooral op momenten dat je extra oplet of net nipt zit met je stof.... Vandaag maakte ik ook de ene na de andere (beginners)fout (o.a. bij het knippen dus...)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proper! Ik vind het foutje aan de armboorden absoluut niet storend. Net leuk! Heel schoon stofje ook en inderdaad een topcombinatie met oker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn de echte hé, die er zo volledig voor gaan. Good job Joke!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beide zijn super mooi! Wat een doorzettings vermogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super dat gepuzzel! Doe ik ook soms, geeft een goed gevoel als het dan lukt eh! Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Ik maakte onlangs een Billie uit dat stofje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi! Geen mens die weet dat de mouwboorden zo niet bedoeld waren :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten