Het jaar van -TNOC-


Officieel bestaat deze blog vier jaar. Vier jaar, alsjeblieft! Het begon als brei- en haakblog, toen, ooit. Ik had (en heb) een wol-stash om u tegen te zeggen. Slechts af en toe gebruik ik die nog. Zo'n drie-en-een-half jaar geleden overtuigde mijn schoonzus me om in vijf avonden een rokje te gaan maken. Ik kocht een goedkope naaimachine (bij de Colruyt nota bene) en we waren vertrokken. Sindsdien sloeg mijn brei- en haakverslaving om in een naai-verslaving, die ik niet meer kwijt raakte.


De herstart van TNOC begon eigenlijk toen ik een kaartje won voor de stoffenlancering van Zonen09. Ik was dolblij, en ben dat nog steeds eigenlijk. Het werd een onvergetelijke ervaring.


Ik herwerkte de hele blog tot een meer overzichtelijk geheel. In de zijbalken vind je handige (al zeg ik het zelf) overzichtjes van gebruikte patronen, ontwerpers, stoffenwinkels, stofsoort en doelgroep. Ik snuister er zelf nog vaak door. Ik koos ook een nieuwe banner bovenaan, eentje waar ik nog steeds blij van word. Ik hergebruikte hem ook in twee andere nieuwigheden van dit jaar: mijn Facebook pagina en mijn Instagram account (theneedleofchoice) (een echte nieuwe verslaving, dat laatste!).


Een groot deel van mijn afgelopen jaar stond in het teken van Zonen09, als ik er zo over nadenk. Ik ging dus naar de stoffenlancering, maar schreef me ook in voor een Zo(o)ndag waar ik een Lars maakte, en één van mijn Wolfjes werd verkozen om op de business cards van Zonen09 te staan. Op beide events leerde ik een toffe madam kennen, en tot nu zien we elkaar af en toe. Ik hou er dus twee Zonen09 gerelateerde vriendinnen aan over!


In totaal waten 66,66…% van mijn (geblogde) naaisels dit jaar aan de hand van een Zonen09 patroon. Een kleine opsomming: ik maakte 10 Wolf broeken, 4 Wolf truien, 2 Wolf pyjama's, 2 Charlies, 1 Ole, 4 Cisses, 7 Billies, 5 Theo's en 1 Lars. Goed voor 36 stuks in totaal. Mijn doel was één afgewerkt stuk per week en samen met 18 andere dingen, tig niet-geblogde zaken zoals kadootjes waarvan ik steevast een foto vergat te maken, dingen die meteen gedragen en de was in gingen, gemaakte zaken zonder goed weer om deftige foto's te maken, … kom ik daar wel aan.


Ik maakte dit jaar deel uit van de Bloggers for Life bloggers die mochten naaien voor het Berrefonds. Dat was met de krop in de keel, maar met veel voldoening. Ik ging naar de boeklancering van Eva Maria bij Mondepot, waar ik velen in het echt ontmoette (en tegen te weinigen iets durfde te zeggen) en waar héérlijke taarten waren!


Ik organiseerde een eerste Stikfabriek-dag, een dag waaraan een vervolg moet komen, maar waar ik wegens tijdgebrek nog niet aan begonnen ben. (Nog een oproep: ben je op donderdagavond al eens in de buurt van Herselt, altijd welkom in de Stikfabriek!)


Ik heb dit jaar ook zot veel gewonnen! Zoveel dat ik er een aparte blogpost aan ga wijden binnenkort. Als extra kadootje, trakteerde ik mezelf ook op een nieuwe naaimachine, eigenlijk mede door een opmerking van Sharon van Zonen09, die zei dat ik toch een betere naaimachine verdiende aangezien ik zoveel naaide. Ze had gelijk ;-).

Voor mij bestaat mijn blog nu dus officieel één jaar, voor echt.


Voor degenen die al tot hier hebben kunnen lezen, proficiat! Ik zette, deels voor mezelf, nog een aantal statistieken op een rij, ik hou wel van lijstjes.
- Sinds juni 2015 zijn er 43 posts verschenen, tegenover 61 in de drie jaren daarvoor
- De populairste berichten volgens views zijn Lars, Wolf, en de Kyoto jurk
- De populairste berichten volgens reacties zijn Charlie, Wolf 2.0 en deze drie Theo's

Bij vele blogs volgt nu 'omdat het mijn blog-verjaardag is, hier een give-away'… Kijk, zo georganiseerd ben ik dus nog niet! Dat zullen we voor volgend jaar houden, afgesproken? 

Nog veel leesplezier, een dikke merci aan al mijn volgers en aan iedereen die al eens een berichtje achterlaat, dat is echt super fijn om te lezen. Dankjewel om er samen met mij een super jaar van te maken!

-TNOC-

Reacties

 1. Hahaha, heerlijk! Doe vooral voort, en die give-away, daar kijk ik uiteraard reikhalzend naar uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een dikke proficiat! Ik kom zo graag lezen bij jou, dus doe vooral lustig verder :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met je Blogverjaardag! Ik geniet van al je Zonen09 naaisel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte met je blog verjaardag. Als zonen mama vind ik ze super om te lezen. Geloof bijna m'n ogen niet als ik lees dat je nog maar een haar fanatiek over naaien aan het bloggen bent. Keep sewing! Ben eigenlijk wel heel benieuwd op welke naaimachine je jezelf hebt getrakteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijn bericht om te lezen. Een mens zou wat vaker bij de dingen moeten stilstaan. Het werd een mooi overzicht. Jouw zonen09 voorliefde was me al opgevallen. Ik associeer jou automatisch met Wolf :)
  Ga maar door, ik blijf je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hiep hiep hoera voor de blogverjaardag en doe zeker zo verder... Altijd leuk om hier te komen meelezen. 😍
  Hopelijk kunnen we binnenkort nog eens irl afspreken! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeej! Hip hip hoera! Ik ben toch ook wel een beetje fier dat ik de schoonzus ben die jou heeft meegesleurd naar het 'rokjes maken' als ik zie wat het gevolg daarvan is... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo leuk al die Zonen09 creaties!! Proficiat met je blogverjaardag! Tof om de evolutie te lezen. Ik blijf je blog zeker volgen. Je bent 1 van m'n favoriete zonenmamabloggers!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoerahoerahoera!
  Ik ben zeker geïnteresseerd in de donderdagavonden, nu alleen de agenda nog herschikken en dan kom ik tot daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je blogverjaardag en de mooie creaties die je hier laat zien! ;) Ik zou zeggen, doe zo voort. Het is een bron van mooie inspiratie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is zo'n eer om te lezen en zien dat iemand zo graag met mijn patronen werkt. Echt waar. Ik ben onder de indruk van dit overzichtje Joke. Dank je wel voor alle mooie woorden, alle schone resultaten en de reclame die je op die manier voor Zonen 09 maakt. Het wordt echt geapprecieerd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten