Panda gekteTijdens het weekend zag ik de stofjes passeren op Facebook. Prachtige zwart-wit tricootjes. Ik was sterk, en weerstond. Alleen nieuwe stofjes als je weet wat je ermee wil maken. Binnen een paar uur had ik natuurlijk allang uitgerekend hoeveel ik van welke stof nodig had om de mooiste Wolfjes te maken, en ook een Charlie kon er nog bij. Aan het begin van de week zag ik dan de prachtige broekjes van Liesellove. Lap, nu was ik natuurlijk helemaal verkocht! Okee, ik weet wat ik ermee ga maken, dan mag het ;-)


Op woensdag trok ik vrolijk fluitend naar Den Depot, ik wandelde binnen, en vroeg meteen achter het panda stofje, dat moest 'em worden voor grote broer. 'Die zijn er niet meer, die zijn al helemaal uitverkocht!'. Mijn pupillen verwijdden, koud zweet brak uit, lichte paniek maakte zich van mij meester… Wat als… Okee, geen nood, dit is slechts één winkel, ik neem alvast de kruisjes mee.


Thuis surfte ik meteen het www op, maar overal waar ik keek: uitverkocht… (edit: ondertussen hebben heel wat winkels ze ondertussen terug binnen!) Meer paniek maakte zich van mij meester. 'Stof tricot panda' op Google afbeeldingen leverde me een paar adresjes op in Nederland (ik had de verzendkosten er intussen al voor over): uitverkocht… Whaaa! Ondertussen had ik wel door dat ik met deze stofjes niet bijster origineel ging zijn, maar mijn zinnen waren erop gezet, dan is er maar één oplossing: tot uitvoering brengen.


Op Facebook dan, in mijn stoffen-web-winkel-lijstje: één voor één bekeek ik de winkeltjes die haden laten weten dat ze de stofjes hadden. Uiteindelijk vond ik de panda's bij Pindanutjes! Woot woot! Online bestelling geplaatst, en kijk, je kan afhalen in Herentals! Perfect. Kijk! Die zijn open op woensdag namiddag! Alright. Om iets na één stond ik op de stoep, om zo'n half uurtje later vrolijk fluitend buiten te wandelen met panda's, wolkjes én batman maskertjes, na geholpen te zijn geweest door de lieve mevrouw Pindanutjes. Missie geslaagd!


De panda's moesten er als eersten aan geloven, zij hadden alles in gang gezet. De oudste zoon heeft een knuffel-panda, die de inspiratie was voor deze pyjama.


Ik wendde me nogmaals tot Wolf van Zonen 09, en nam de grootste maat over. Die is nog ruim, maar beter te groot dan te klein, zeker voor een pyjama. Volgende winter past hij zeker ook nog! Ik nam de standaard versie, broek zonder zijnaad, maar mét schouderstukjes, voor als ik nog eens een cape erbij wil maken.De schouderstukjes en boorden werden in het zwart gemaakt, om de panda overload een beetje te temperen. De boordjes nam ik deze keer extra breed - de mooie brede boorden van Eva Maria zijn dan toch eindelijk blijven hangen, zoveel mooier. 


Aan de hals nam ik de boord net erg smal, sinds deze Wolf ben ik daar wel fan van. Alle boorden werden gemaakt uit een oude broek van mezelf.


Meteen toen hij klaar was, werd hij gedragen. Missie meer dan geslaagd, denk ik dan!


Patroon // Wolf // Zonen09 // maat 134
Stof // Pindanutjes
Boordstof // gerecyKleerd

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Wat een zoektocht... mr het was h allemaal waard. Heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. amaaai, mooi! Ha, en voor de andere zwart-witjes heb je uiteraard ook al een plan. Aja, anders waren die niet gekocht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Ik hou ook wel van die zwart-wit stofjes.... Benieuwd naar je andere creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele toffe pyjama, die zou hier ook wel scoren! Voorlopig weersta ik aan die nieuwe zwart-wit-tricot rage ;-) (maar voor hoelang? Lol)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel tof! Wij hebben dit stofje gisteren op het Stoffencircus ook vastgehad, maar uiteindelijk gekozen voor de pinguin aangezien dat het lievelingsdier van het neefje is ;) Wel gek, ik merkte de afgelopen week ook al dat iedereen ontzettend hard op zoek was naar al deze zwartwit stofjes en op het stoffencircus in Lommel hadden meerdere standjes deze stofjes in massa's bij :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Cool! Ik vind dit stofje ook megatastisch geweldig, maar ik hield me ook in. Té veel stof die nog verwerkt moet worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw, heel mooi! Maar ik-mag-niet-kopen :-), eerst verwerken wat in de kast ligt. En zolang je kinderen maar content zijn met wat je maakt, is originaliteit niet het belangrijkste, hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig! Ik wil ook nog eens een Wolf maken. Jij maakt echt mooie exemplaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja ik ken dat gevoel, juist dat ene stofje willen hebben! Mooie pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooh mooi!!! Ik ben ook in de ban van de zwart-witstofjes. Ik maakte van de wolkjes (wit met zwart wel) een pyjama en van de pinguïns (dezelfde stijl als jouw panda's) in zwart met wit een marcelleke voor de zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie pyjama! Een beetje jeugdsentiment voor mij: ik had ook een panda-beer-knuffel ;) (Vroeger dan he...)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha ha, zo grappig je zoektocht naar de pandastof!!! Het heeft je wel een hele coole pyjama opgeleverd!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten