Mijn twee helden

Mijn twee helden <3


De oudste held houdt wel van carnaval, in tegenstelling tot mama. Hij zal met pretlichtjes in zijn ogen staan glimmen in zijn pak. Iedereen mag weten dat mama dit Wickie pak voor hem maakte!Hij bestelde zelf een Wickie kostuum. Tijdens het maakproces zat hij naast me met zijn Wickie kleurboek (hij had het ingekleurd, zodat ik goed kon zien welke kleuren het moesten zijn) om in de gaten te houden dat alles wel juist gebeurde. Bij het passen was hij door het dolle heen! De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat deze taferelen zich reeds vorig jaar afspeelden, en toen werd hij ziek een dag voor carnaval, en kon hij zijn Wickie pak niet aan naar school…


Daar zijn traantjes mee gemoeid geweest, maar het ging echt niet. Tijdens de vakantie die volgde mocht hij met kostuum en al naar Plopsa indoor, wat veel goed maakte. Hij had de kans om met de échte Wickie op de foto te gaan (de échte Wickie, mama!).


Hij past er nog steeds in, met als enige verschil dat het truitje vorig jaar tot aan zijn knieën kwam, en nu bijlange niet meer! Voor de broek gebruikte ik een simpel legging patroon uit een Ottobre. De trui is een verlengde Little rascal, ook uit Ottobre, waarvan ik de bovenkant afknipte en er een cirkelvormig patroonstuk aanzette. Dat stuk is gedubbeld omdat het trutje wel wat gewicht heeft en van stevige stofjes is gemaakt. 


De riem werd ook uit stof gemaakt en vast gestikt. Aan al die schubben (of hoe noem je dat, een maliënkolder?) heb ik wel wat werk gehad. Ik moest en zou dat een beetje deftig recht stikken, en liefst even groot en de zijnaden moesten uitkomen. Ja, zelfs voor een carnavalkostuum durf ik het mezelf moeilijker te maken dan nodig.


De jongste held begrijpt er nog niet veel van, maar kreeg ook een nieuw kostuum. Papa bestelde een Dalton kostuum voor de kleine man. Uit het allerlaatste restje tricot van één van deze pyjamabroeken kreeg ik nog nét een Wolfje - of wat had u gedacht voor die kleine kapoen.Een gele broek erbij, die een aantal jaren geleden voor de oudste zoon werd gemaakt, een ballon rond zijn been, en een kleine boef staat voor u.


Of toch maar vleugeltjes en een lieflijke Maya? In dat geval heb ik nog een mutsje van een paar jaar geleden. Ik ben er nog niet helemaal uit, schattig is hij sowieso, maar ik ben waarschijnlijk bevooroordeeld.


Dat ze veel plezier zullen beleven op carnaval staat buiten kijf, de voorpret is al geslaagd!

Patroon Wickie trui // aangepaste Little rascal // Ottobre 2013/4-9
Patroon Wickie broek // legging // Ottobre
Patroon Dalton trui // Wolf // Zonen 09
Paarse stof // stevige tricot van bij Babarum
Alle andere stoffen zijn restjes

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-


Reacties

 1. Feest met een grote "F" daar! Niets zo fijn als horen hoe ze vol lof over mama's creaties vertellen. Weer leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, zo leuk!! En die dalton outfit, zo'n goed idee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat een geluk dat het vikingpak dit jaar nog kan dienen. Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahzo tof gedaan! Wickie zou hier ook nog in de smaak vallen, gelukkig paste het nog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt keitoffe costums! Deze post moet ik pinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk! En wat een werk seg, al die flapjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel leuk! Wicky de Viking wou ik bij Nel ook opdringen maar is niet gelukt! Ze zal een prinses worden!! lekker Cliché

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk, ik ben gisteren toch maar erg laat aan een zebra achtige outfit begonnen, ik houd helemaal niet van carnaval en haal niet echt voldoening uit kostuum naaien, maar mijn oudste keek me zo verbaasd aan dat ik er niet zo n zin in had, dus ik ben er toch maar aan begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig past hij er nog in! Duimen voor een vlot verloop deze carnaval'

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuke outfits! Ik ben helemaal fan van het Wickie-pak en de ballon in combinatie met het Dalton-pak onthoud ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allebei superleuk! Gelukkig kan hij het dit jaar nog aan! Maakt de teleurstelling van vorig jaar toch een beetje goed he!

  Mijn zoontje is meestal niet voor verkleden en nu wou ie ineens Piet Piraat zijn, beetje vergelijkbaar, het moest zo juist mogelijk zijn... en gisterenavond ziek geworden... hopelijk is ie na een dagje bekomen vandaag morgen toch fit genoeg om naar school te gaan... (het ergste is al voorbij hoor...)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo leuk gedaan! Jouw 2 kapoenen gaan er veel plezier aan beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hou helemaal niet van verkleden of carnaval maar leuke outfits dat mag gezegd worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke outfits! Wat een werk zeg, die 'schubben' van Wickie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zalig dat je zoon zo enthousiast was over zijn Wickie pak, maar zo zielig dat hij ziek was op de grote dag. Gelukkig heeft hij er dit jaar dan ook nog plezier van gehad! Als mijn oudste het echt wil, naai ik volgend jaarloon hem zelf een verkleedkleren...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Super tof! Enorm origineel gemaakt! Zullen ze enorm blij mee geweest zijn. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super! Ze zijn zo fier met hun zelfgemaakte pakjes he? Hier loopt al een week een Ninja Turtle rond, mét 4 verschillende bandana's ;-).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten