Wolf 3.0Wolf 1.0 was een prachtige pyjama, zoals het patroon eigenlijk voorschrijft. Af en toe kan ik mooi binnen de lijntjes kleuren :-). Wolf 2.0 werd een comfy joggingpak. Met de volgende update komen we aan een volledige outfit, compleet met jeansbroek en truitje!Voor het truitje vond ik deze mooie Jacquard van Froy en Dind bij Georgette op het Stoffenspektakel. Die kon ik echt niet laten liggen.


Aan de schouders verbreedde ik de opzetstukken en zette ze tussen voor- en achterpand in plaats van erop. De kanten daarvan werden afgewerkt met een stukje petrol paspel die nog over was van deze Lars. Het uitzicht heeft een hoog Leather Sweater gehalte, maar dan met de perfecte pasvorm van Wolf!


Ik zocht en vond in mijn recyKleer stapel een trui van mezelf die de ideale kleur had om boordjes van te maken. Bij de pols- en heupboorden is het perfect, maar aan de hals was het veel te ruim, vermoedelijk omdat het stofje niet genoeg meerekt / te hard uitgerokken is.  Die werd dus weer los getornd en een petrol kleurig halsje werd in de plaats gezet. Veel beter :-).


De broek werd gemaakt met alle toeters en bellen die de fantastische Wolf voorziet: deelnaden vooraan en zakjes met paspel. Dit stofje is eigenlijk een oude zwangerschapsbroek van mezelf. Qua symboliek kan dat wel tellen voor mij.


Dezelfde paspel als bij de trui werd gebruikt om de twee stuks één geheel te maken.


Het omzomen was niet evident wegens de vele lagen stof aan de deelnaden. Daar heb ik meer dan één poging voor nodig gehad, maar uiteindelijk is het goed gekomen.


De tailleband wilde ik afwerken zonder zichtbare naden binnenin, maar dat is niet zo'n succes geworden. Ik had te laat door dat de punt van één van de naalden van mijn tweelingnaald was afgebroken en dus telkens kleine 'wondjes' maakte aan de broek. Als je het niet weet, zie je het niet, dus mondjes dicht ;-).

Ik ben erg blij met deze outfit. Dat smaakt naar nog meer Wolf!

Patroon // Wolf // Zonen 09 // maat 92
Stof trui // Froy en Dind // Art Deco Petrol // Georgette
Stof broek // zwangerschapsbroek gerecyKleerd
Paspel // Stoffenstraat

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Jij kan ook mooi buiten de lijntjes kleuren Joke! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! En een leuk alternatief om in het achterhoofd te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. al die schoon Wolfkes dat ik zie passeren, misschien wordt dat toch mijn volgende Zonen09 aankoop :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tof idee, die pyjamabroek omtoveren tot een gewone! De lijnen in de broek van Wolf vind ik het mooiste aan dat patroon, maar ik zou er zelf niet opgekomen zijn om die naar de dagelijkse kleerkast te verhuizen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh wauw nu moet ik dat patroon écht hebben! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig!! Toch fantastisch als je zoveel kanten uitkan met een patroon he!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap! Leuke extra dat je die zwangerschapsbroek kon recycleren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supermooi. Ik vind die zakken heel mooi, maar wat veel extra werk voor een pyjama. V
  Maar op deze manier komen ze helemaal tot hun recht!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten