Mijn eerste liefde

Mijn eerste liefde - op handwerkvlak wel te verstaan - was breien. Het begon allemaal met een serieuze Ravelry-verslaving, gevolgd door het ontstaan van deze blog, aangevuld met een tijdelijk abonnement op het Vogue knitting magazine, en eindigend met een hele berg aan garens. Die berg is er nog steeds, en dat is jammer, want er zitten pareltjes tussen.
Off the record: Ravelry, dat is echt een mekka voor brei- en haakfanaten. Als iemand zich geroepen voelt om iets gelijkaardigs te starten voor naaien, dat is echt het gat in de markt! Je kan ieder patroon in detail bekijken en zien wat anderen ermee gedaan hebben en hoe het eruit ziet met andere wol. Uren klikplezier!


Nu ik her en der op het www mooie gebreide creaties zie verschijnen, begint het toch weer te kriebelen. "Dat heb ik ook ooit gedaan." "Dat was toch zalig, zo 's avonds in de zetel." "Heb ik eigenlijk al mijn brei-werk al geblogd?" Heel simpel antwoord: neen. Bijlange niet, zelfs. Mijn sokkerbal, een aantal dekentjes, nog een sjaal en wat mutsen, zijn de enkelingen die het al haalden, voordat de naaimachine-naald volledig overnam! 

En dus, als tussendoortje op alle naaisels, een breisel van al zo'n drie-en-een-half jaar oud, maar nog steeds in gebruik. Een shawl, zoals dat dan heet, of omslagdoek, of 'sjalleke'. Het patroon vond ik in een exemplaar van Designer Knitting, editie september 2012 (toen speciaal daarvoor besteld).

Tijdens het breien zag het er zo uit:


Toen de shawl 'klaar' was, zag ik dit:


Dus toen moesten we 'blocken'.Het 'block'-bord heb ik zelf gemaakt van een bouwoverschotje aan harde isolatie platen, bouwplastiek en een goedkoop geruit katoentje om mooi recht te kunnen blocken.
Nadien is het motief dan erg goed zichtbaar, en het eindresultaat zeker twee keer zo groot!Ik hou nog steeds erg van de mooie dieprode kleur van dit garen. Het is een Drops Cotton Viscose, die ik kocht bij Dolce Lana. Dat is daar een waar walhalla aan garens, en alles wat met breien en haken te maken heeft. Drops blijft ook mijn absolute topper op vlak van garens, ik ben helemaal wild van hun Merino-garens, zacht, warm en prikt niet!

Ondertussen staat er hier ook alweer wat nieuws op de priemen :-)

Een reactie is altijd fijn!

Patroon // Designer knitting // #15 Cable Panel Shawl (Iris Schreier)

-TNOC-

Reacties

 1. Dat blocken... Ik snap dat niet helemaal precies.... Dat moet je ten gepaste tijde eens uitleggen want ik heb hier een gehaakte sjaal die ook wat klein uitvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad zo'n prachtige kleur! Breien lukte me nooit zo goed, maar ik heb deze keer doorgezet en heb dat blocken nu ook eens kunnen toegepassen :-) Gun je ons ook eens een kijkje op je voorraad wol ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij kent technieken die ik nog nooit heb gehoord :) heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I'm totally lost als ik dat hier zo lees. Breien zal wel nooit iets voor mij worden (geen tijd) daarom des te meer bewondering dat jij dat wel kunt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten