Stik-Fabriek-Dag verslag!

Vandaag deden we van Stik-Fabriek-Dag en ik kan u vertellen: ik heb ervan genoten! Een hele dag in fantastisch gezelschap (van onder andere Mieke en Marleen, en ook Leni, Marleen, Suzanne en Britt - zonder linkje :-) ), met enkel naaimachines en overlocks, heerlijk toch?

We waren goed voorbereid: drankjes en hapjes werden voorzien. Er was zelfs nog een fles cava, die we in de koelkast bewaarden (en daarna uit puur naai-enthousiasme vergaten te openen), koffie en thee, voor ieder wat wils. 's Middags aten we broodjes, vakkundig ter plaatse geleverd door mijn "kleine" broer, waarvoor nogmaals dikke merci!


De bakken werden 's ochtends goed gevuld aangevoerd (sommigen brachten zelfs een hele valies mee vol spullen!).


Vol goede moed werd er de hele dag hard gewerkt, om 's avonds moe maar voldaan huiswaarts te keren.Ik koos er vandaag voor om me te 'smijten' op een heleboel projectjes die hier (het ene al wat langer dan het andere) lagen, maar waar ik maar niet toe kwam, inclusief een hele hoop verstelwerk. Mijn naai-kamer ondergaat momenteel een herstyling (waarover later meer) en in het kader daarvan moest dit rek met in-progress of voor-ooit-eens projecten eraan geloven - de foto is al van een tijdje geleden, ik spot hier nog deze Monster-Ole.


Het resultaat van een dagje doorwerken:

- 5 hemden van de man waar de lange mouwen ingekort werden
- 1 hemd met nieuwe knopen
- 1 hemd dat werd ingekort


- 3 truien die afgewerkt werden


- 1 short van de man met nieuwe knoop
- 3 shorten van de zoon met herstelde gaten
- 1 zwemshort van de zoon waarvan de naad werd hersteld


- 3 broeken die van nieuwe knieën werden voorzien (inclusief deze Cisse, die na één keer dragen reeds de speelplaats van te kort bij leerde kennen)


- 1 truitje waarvan de naad werd hersteld
- 1 truitje dat werd ingenomen
- 1 truitje dat werd aangepast


- een poppen-dekentje en poppen-slaapzakje


Sommige van bovengenoemde stuks zullen binnenkort een beetje uitgebreider besproken worden :-).

Ik ben er moe van, maar wat ben ik blij dat heel deze stapel niet meer terug in de naaikamer terecht komt! Op naar een volgende editie, wat mij betreft! Maar eerst gewoon elke donderdag normaal Stik-Fabriek-en zodat ik ook terug hele nieuwe projecten kan uitwerken! Tot dan?

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-


Reacties

 1. Ik sla steil achterover van je productiviteit! Wat een dag zonder afleiding niet teweeg kan brengen, stiekem verlang ik ook alweer naar zo'n zalig moment :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zalig zo een dagje alleen naaien met leuke mensen om je heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wow, indrukwekkend! en klinkt superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gij productieve madam! Ik val telkens weer achterover van je snelheid! Het was fijn om erbij te zijn, zeker voor herhaling vatbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, zo hard gewerkt! Het verstelwerk blijft hier ook altijd het langst liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een productiviteit! Bij mij blijft verstelwerk ook altijd liggen, hoewel het eigenlijk de snelste manier is om het gevoel te krijgen dat je iets nieuws hebt ( aldus Smit, dat gevoel krijg ik als ik na eeuwen op de stapel gelegen te hebben iets eindelijk herstel 😊). Een vraagje: hoe doe je dat om knielappen op kapotte knieën te zetten? Torn je dan een zijnaad los?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Saskia, om de oranje knielappen te zetten heb ik inderdaad de zijnaden losgetornd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt! Ik weet wat gedaan met een aantal broeken van mijn oudste speelvogel!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten