(Lucy has) I have a secret


Dit mooie stofje van Lucy has a secret werd al een hele tijd geleden gekocht bij Mondepot. Ik vond (en vind!) het prachtig. Ik bestelde destijds een grijze sweaterstof om eronder te gebruiken, maar bij nader inzien was dat toch niet de meest geslaagde combinatie. Zo kwam het dat ook dit stofje tijdelijk verwezen werd naar de stoffenkast, tot de geslaagde combinatie met simpele stevige zwarte tricot gemaakt werd.


Ik gebruikte het Grace patroon van La Maison Victor, maar liet alle deelnaden en de zakjes weg om een simpele rechte jurk te bekomen. Een rits is niet nodig, deze stof is rekbaar genoeg. Ik dacht dat ook wel eens in één-twee-drie ineen te zwieren. Groot was dus de teleurstelling toen na de eerste pasbeurt bleek dat het écht niet mooi was... Wij zeggen hier al eens: "het trok op gene zak", maar laat dat nu net hetgene zijn waar het wél op trok…


Helemaal in TNOC stijl werd het zak-geval op tafel gezwierd en uit de losse pols werden alle naden terug losgeknipt (tornen is geen optie bij deze stof, en op deze manier werd het ineens ingenomen). De schouders werden zeker 3 cm verlegd (die borstneep zat echt onder mijn borst, lijkt me niet de bedoeling!) en de mouwkoppen bijgeknipt. Heel het spel werd terug ineen gezet en aanschouw: een mooi passende jurk!


Voor de zomen werd de tricot omgestikt met een tweelingnaald, en het kanten stofje werd er met de hand langs de binnenkant aan vast gezet. Ik zette mij eraan tijdens Finding Nemo, met als resultaat één afgewerkte mouw… Zonder televisie werden de andere mouw en de zoom een pak sneller gefikst.


De halsboord stikte ik wel af met de tweelingnaald, omdat ik niet wilde dat het beleg te zien zou zijn. Nu staat die een beetje recht, zelfs na veel stomen. Misschien toch nog eens herbekijken, maar ik ben tevreden!


Een beetje extra bling bling en ik ben klaar voor het feest!


Noot: het is nogal duidelijk dat dit de eerste keer was dat er foto's werden gemaakt met mezelf in de hoofdrol, ik vond het wel grappig. Niet ideaal dus, maar u kan toch zien wat ik wil laten zien, denk ik!

Een reactie is altijd fijn.

- TNOC-

Zwarte tricot // Ki&Ko

Reacties

 1. Zonder de woorden zouden we niet weten dat er achter dit stijlvolle jurkje een klein fiascoverhaaltje zat. Gelukkig goed opgelost! Ik zet mijn beleg altijd met enkele naaimachinesteekjes vast aan de rand van het beleg. Geen volledig stiksel, maar gewoon op verschillende plaatsen 2x heen en weer stikken, dat zie je niet en het beleg kruipt binnenin niet omhoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig... geniet er maar volledig van want complimenten krijg je zeker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een weg heeft dit jurkje afgelegd. Naaien, kan toch zo frustrerend zijn. Gelukkig vond je de moed om er de schaar opnieuw in te zetten. Het resultaat spreekt voor zich. 2016 wordt in stijl ingezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen ik "Grace" las, dacht ik meteen "dat had ik er niet in herkend", maar na alles gelezen te hebben werd het duidelijk :) Ik heb er vorig jaar eentje gemaakt (wel zakken, maar gewoon op stofvouw geknipt) en ben er wel blij mee. Maar gelukkig ben jij er na je aanpassingen ook blij mee! Ik vind 'm erg geslaagd en het is niet te zien dat het zo'n weg heeft moeten afleggen ;) Mooie stof ook zeg!

  En de foto's zijn mooi hoor! Ik blijf het ook raar vinden om te "poseren" ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Altijd leuk om het gezicht achter een blog te leren kennen!!
  Perfecte nieuwjaarsjurk, maar ik durf wedden dat deze ook op veel gewone dagen uit de kast zal komen ... Fijn oudjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amaai Joke, heel mooi! Hopelijk heb je er ondertussen goed in kunnen feesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De volhouder wint uiteindelijk! Heel knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. You have a secret maar toch ook maar mooi een hele leuke jurk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk gedaan! Moet dringend mijn blog updaten! zou zeggen hou hem in de gaten ;)

  staruur

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi ik heb net dezelfde jurk met dezelfde problemen gemaakt...en ik ben beginneling �� gelukkig maar Hulp gehad van de naai juf en ze is mooi geworden !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten