Pyjama's uit het pre-Wolf tijdperk

Vorige winter had de oudste zoon een grote nood aan pyjama's. Wolf bestond toen nog niet, en mijn favoriete pyjama patroon was een broek uit Ottobre (Ultimate Casual) waarvan ik voor- en achterpand aan mekaar tekende om geen zijnaad te hebben, en een raglan t-shirt, eveneens uit Ottobre (Little Rascal).

Ik maakte er twee volgens dit patroon, één met vosjes en één met ruitjes. De vosjes waren speciaal daarvoor gekocht en werden meteen verwerkt. Ik vertel dat erbij, omdat dat hier ten huize TNOC een unicum is. Meestal liggen stofjes enige tijd onverrichter zake in de stoffenkast, wegens een te lange to-do lijst en een te vol hoofd en een drang om altijd nieuwe stofjes te kopen.


De ruitjes kocht ik ook voor de pyjama, maar daarmee maakte ik ook nog een Charlini voor de jongste zoon. Met de vosjes stof werd die toen ook meteen geknipt, maar nooit genaaid. Die is dus ondertussen onherroepelijk te klein, maar er is een mini-mensje geboren dat er nog wel in zal passen en dus binnenkort een vosjes-truitje mag verwachten!


Voor de Dalton pyjama (de broek doet eraan denken, geef toe!) nam ik voor de trui de Leather Sweater uit LMV. Dat was dan meteen ook mijn test versie, en het was duidelijk dat die ruim groot viel.


En tenslotte een groot cliché, wat wordt mijn ventje groot… Vorige winter waren deze pyjama's nog oversized, nu zal ik zeer binnenkort nieuwe exemplaren moeten tevoorschijn toveren omdat ze aan de nipte kant zijn. Niemand een beetje tijd in de aanbieding voor Black Friday?

Wat er wél nog in de aanbieding is, nog eventjes, zijn lotjes voor het goede doel! Haast u snel, en sla je slag!


Vosjes en effen tricot; vespa's en streepjes tricot: Daaidieka
Ruitjes tricot: Stoffenspektakel
Broek: Ultimate Casual // Ottobre
Trui 1 en 2: Little Rascal // Ottobre
Trui 3: Leather Sweater // La Maison Victor

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

 1. Leuke (en herkenbare) stofjes! Volgens mij is iedereen met pyjamas bezig, of lijkt dat zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De pyjama's uit de pre-wolf tijd zijn ook zeer mooi, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Ik blijf pyjama's heel dankbaar vinden om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er nog wat tijd in de aanbieding is, wil ik daar wel van mee profiteren ;) Ziet er heerlijk uit, die zelfgemaakte pyjama's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof he, eens je een goed broekmodel hebt gevonden kan dat blijven dienen. Ik veranderde dit jaar eens van bovenstuk voor de pj's en ging ook voor een raglan. En zo leuk om de zoon te horen zeggen dat hij toch zo blij is met zijn nieuwe pyjama :) Die van jou mogen er allemaal wezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk! De leather sweater als bovenstuk probeer ik bij een volgende pyjama zeker ook eens uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele toffe pyjama's! Ik hoop snel de tijd te vinden er ook zelf één te maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten