Janneke in tricot

We hebben onlangs een nieuw nichtje mogen verwelkomen in de familie. Alhoewel de mama en oma van deze kleine schat zelf uitstekend overweg kunnen met de naaimachine, waagde ik me er toch aan om iets te maken voor haar. Hopelijk zijn ze niet te kritisch ;-).

Ik besliste al snel dat het een Janneke ging worden, gewoon omdat ik dat een prachtig patroontje vind. Alleen wilde ik het graag in tricot, dan kan het zonder rits. Met dat beleg aan de binnenzijde is het wel een gepruts geworden om het kleedje te kunnen keren, maar ik heb slechts één keer moeten lostornen, dat valt toch nog goed mee!

Voor het voorpand gebruikte ik een stukje Finch Fabrics stof. Dit is eigenlijk een overschotje van een projectje dat al een tijdje geknipt klaar ligt, maar niet in elkaar gezet geraakt. (Het doel hiervoor wordt verschoven naar de herfst.) Omdat het een restje was, had ik niet veel over bovenaan en vallen de rimpels een beetje te veel in de tekening naar mijn zin, maar je ziet de beer en het konijn nog goed en het is nog steeds schattig.


Aangezien het kleine nichtje zich zal moeten weren met haar twee neefjes die ten huize TNOC rondlopen (enfin ja, eentje rondlopen, eentje rondkruipen voorlopig), mocht er best een stoer kantje aan zitten. Ik gebruikte een stukje van mijn gloednieuwe Zonen 09 stof voor de achterkant. Het allereerste project dat ik dus maak met mijn Zonen stof is een jurkje! Het moest er maar niet zo goed bij passen ;-).


Patroon: Janneke van Sisko by Mieke
Stof voorpand: Finch Fabrics van bij Fairy Tailors
Stof achterpand: Zonen 09

Een reactie is altijd fijn!

-TNOC-

Reacties

Een reactie posten